Νίκος Κουρής: «Δεν το συμβουλεύω το παιδί μου αλλά του λέω να εξαντλήσει όλα τα προσωπικά του όρια»
Τηλεόραση

Νίκος Κουρής: «Δεν το συμβουλεύω το παιδί μου αλλά του λέω να εξαντλήσει όλα τα προσωπικά του όρια»

Νίκος Κουρής: «Δεν το συμβουλεύω το παιδί μου αλλά του λέω να εξαντλήσει όλα τα προσωπικά του όρια»

Όσα είπε στο «Στούντιο 4»

Στον καναπέ του «Στούντιο 4» κάθισε ο Νίκος Κουρής και αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στη σειρά «IQ160» αλλά και το πώς διαχειρίζεται τη ζωή του και το κομμάτι της οικογένειας.

«Με σκέφτηκε ο Πιέρρος Ανδρακάκος και η Σμαράγδα Καρύδη επειδή με τη Σμαράγδα είχαμε κάνει τον Κουτρούλη και με γνώρισε. Με πήρε τηλέφωνο και μου λέει “θα σου κάνω αυτή την πρόταση. Μισή ντροπή δική μου και μισή δική σου”. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης της είπε να με πάρει και της είπα αμέσως ναι. Έπαθα πλάκα! Είναι κωμωδία; Θα είμαστε μαζί;

Αυτό με ένοιαζε. Το IQ160 μου το είπε και είπα αμέσως οκ. Δεν υπήρχε κανένας ενδοιασμός. Όλο το αστείο της ιστορίας είναι ότι δεν με έχει ξαναδεί κανείς. Στις συνεντεύξεις είσαι σε μια άλλη συνθήκη, το να με δουν ας πούμε να χορεύω. Δεν κάνεις μια πιρουέτα ξαφνικά. Εκεί που ξεκίνησα να κάνω διάφορες πιρουέτες, με ξεκλείδωσε τόσο πολύ. Μου είναι τόσο αυτονόητο να αποδομώ τον εαυτό μου. Δεν ξέρω που βρίσκομαι εκφραστικά. Ξέρω τον πυρήνα αλλά όχι την εκφραστική του κατεύθυνση».

«Δεν πάω σε γάμους! Δεν μπορώ να πηγαίνω, ούτε δικό μου δεν έχω κάνει. Δεν μπορώ την αισθητική του πράγματος, όλο αυτό που υπόσχεται ένα διηνεκές που δεν το πιστεύω. Δεν μπορώ να σου υποσχεθώ ένα διηνεκές και δεν το έχω υποσχεθεί σε κανέναν. Δεν μου το υπόσχεται η ζωή! Δεν έχει καμία βαρύτητα αλλά δεν διανοούμαι να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Είμαστε όλοι δίνοντας πολύ λογαριασμό. Έχω δώσει πολλές φορές λογαριασμό. Έχω κερδίσει ένα 30% να μη δίνω λογαριασμό σε αυτό που μου λένε, σε αυτό που πρέπει να κάνω.

Προσπαθώ να είμαι ένα παράδειγμα για το παιδί μου χωρίς να του δίνω λογαριασμό για τις επιθυμίες μου. Διατηρώ τις αυτονομίες μου όπως πρέπει να κάνει και το παιδί μου. Το θεωρώ τόσο λανθασμένο. Θα πάρω εγώ την ευθύνη του παιδιού μου να γίνει δικηγόρος ας πούμε; Να ανοίξει το μυαλό του, να σκέφτεται, να έχει κριτική σκέψη με τα πράγματα δική του.

Δεν το συμβουλεύω το παιδί μου αλλά να εξαντλήσει όλα τα προσωπικά του όρια. Να δοκιμάσει και στο σχολείο του και αργότερα τα πάντα για να ανακαλύψει γιατί είναι φτιαγμένος. Έγινα ηθοποιός και δεν ξέρω αν είμαι φτιαγμένος να είμαι ηθοποιός. Γιατί εγώ μπήκα σαν αντίδραση στο πανεπιστήμιο».