Νίκος Μουτσινάς: «Το ναυάγιο θα γίνει Τέμπη. Θα ξεχαστεί»
Τηλεόραση

Νίκος Μουτσινάς: «Το ναυάγιο θα γίνει Τέμπη. Θα ξεχαστεί»

Νίκος Μουτσινάς: «Το ναυάγιο θα γίνει Τέμπη. Θα ξεχαστεί»

Το πολιτικό παιχνίδι και η «αμνησία» της τραγωδίας

Με αφορμή την επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας, ο Νίκος Μουτσινάς θέλησε να τοποθετηθεί.

Ο παρουσιαστής παρομοίασε το ναυάγιο με τα Τέμπη, αφού όλοι ανεξαιρέτως ασχολούνται τις πρώτες ημέρες και μετά όλα ξεχνιούνται μη σκεπτόμενοι τα θύματα.

«Είναι όλα κάτω από ένα πολιτικό παιχνίδι. Είναι και οι εκλογές που δεν έχουν σταματήσει. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο τελευταίος παράγοντας που υπάρχει στον κόσμο ολόκληρο. Όλο αυτό φοβάμαι ότι θα γίνει Τέμπη 2. Θα ξεχαστεί. Τώρα δύο μέρες να κάνουμε ένα “ώπα της” και από Δευτέρα θα ξεχαστεί.

Και προσπαθούσα να καταλάβω, που βαριέμαι μην αρχίσετε να λέτε διάφορα. Από ότι διάβασα και μίλησα με δυο ανθρώπους που ξέρουν παραπάνω πράγματα, ότι η Ελλάδα παίρνει κάποια χρήματα για να μπορεί να δέχεται μετανάστες. Η Ευρώπη δεν μου αρέσει. Τα έχουμε ζήσει και στο παρελθόν που φτάσατε στα μνημόνια.

Η Ευρώπη δίνει δίνει και δεν ελέγχει πού πάνε αυτά τα λεφτά και μετά σου λέει “μου χρωστάς”. Δεν ξέρω αν η ΕΕ έχει τσεκάρει, δεν ξέρω στις άλλες χώρες τι γίνεται. Εδώ οι μετανάστες είναι σαν αυτούς στον πόλεμο της Ουκρανίας. Λίγο νερό και ξερό ψωμί. Καταλήγεις αντί να δεις ανθρώπους να βλέπεις μια βαλίτσα».