Νίκος Οικονόμου: «Το όνειρό μου με την Όλγα είναι να φύγουμε από την Αθήνα όταν τακτοποιηθούν τα παιδιά μας»
Τηλεόραση

Νίκος Οικονόμου: «Το όνειρό μου με την Όλγα είναι να φύγουμε από την Αθήνα όταν τακτοποιηθούν τα παιδιά μας»

Νίκος Οικονόμου: «Το όνειρό μου με την Όλγα είναι να φύγουμε από την Αθήνα όταν τακτοποιηθούν τα παιδιά μας»

Όσα είπε στην εκπομπή Μπαμπά-δες

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Νίκος Οικονόμου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Μπαμπά-δες και μίλησε για την οικογένεια που έχει δημιουργήσει με τη δημοσιογράφο, Όλγα Λαφαζάνη.

Ο προπονητής πλέον -που δίνει σπάνια συνεντεύξεις- είχε μόνο καλά λόγια να πει για τη σύζυγό του και τον ρόλο της ως μητέρα αλλά ως συντρόφου.

Αρχικά μίλησε για τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού που απαιτεί πολλή δουλειά.

Μετά από έναν αγώνα με τον Πανιώνιο συγκινήθηκε αναφερόμενος στον γιο του. «Εγώ κάνω το λάθος και κουβαλάω το αρνητικό αποτέλεσμα στο σπίτι και τα παιδιά λένε “ο μπαμπάς είναι στεναχωρημένος”. Επειδή ήταν τα γενέθλιά του και είχαν κόσμο στο σπίτι, όλοι είχαν στον νου τους “αχ να κερδίσει” και όλο αυτό λειτούργησε σαν πίεση και έσπασα. Με μένα στεναχωρήθηκα» ανέφερε.

«Για μένα η οικογένεια είναι τα πάντα. Μου δόθηκε η ευκαιρία να φύγω στο εξωτερικό να πάω προπονητής, δεν μπορούσα» ανέφερε.

«Η Αριάδνη είναι 22 χρονών, ένα πλάσμα πανέμορφο, σπουδάζει στην Αμερική, έχουμε αποφοίτηση, μια θεά, έχει καταφέρει πάρα πολλά πράγματα και στο πανεπιστήμιο. Πολύ σημαντικό να φεύγει ένα παιδί 18 χρονών να ζήσει μόνο του στην Αμερική. Είναι κομμάτι πολύ δικό μου, την αγαπάω πάρα πολύ. Όσο κι αν μου στοιχίζει ο αποχωρισμός, αυτό το άγνωστο με τρομάζει, δεν έχεις κανέναν έλεγχο, είναι πολύ δυνατό παιδί» είπε για τη μεγάλη του κόρη που απέκτησε με την Άννα Δρουζα. «Η έγνοια δεν φεύγει ποτέ» είπε.

Η Αλεξάνδρα, η κόρη που απέκτησε από τον γάμο του με την Όλγα Λαφαζάνη, είναι 13 ετών, «ένα πλάσμα ίδιο η Όλγα, πολύ ευαίσθητη και πολύ δυνατή, μπαίνει στην εφηβεία, έχει μια ομορφιά, μια χάρη».

«Ο Γιώργος είναι ο Ταλιμπάν, είναι πιο έντονη προσωπικότητα, προσπαθεί να επιβληθεί με τον δικό του τρόπο αλλά μέσα του είναι ευαίσθητος».  Μάλιστα είπε ότι έπαθε σοκ όταν ο γιατρός του είπε ότι το τρίτο παιδί ήταν αγόρι. «Υπάρχει ένας ανταγωνισμός μεταξύ μπαμπά και γιου» είπε για τον Βενιαμίν της οικογένειας.

«Τα παιδιά μας είναι καλύτερα από μας. Ο προορισμός ενός γονιού είναι τα παιδιά να εξελιχθούν. Να διδάξει στα παιδιά του τα λάθη του. Είναι δύσκολο να τα παραδεχτείς».

Μιλώντας για τη σύζυγό του είπε: «Είναι μια υπέροχη μητέρα. Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, έχει τρομερή υπομονή. Τρομάζω. Είναι πάρα πολύ ήρεμη. Όταν είναι με τα παιδιά είναι εκεί. Θα παρακινήσει να κάνουμε ταξίδια, να βλέπουν τα παιδιά πράγματα, να έχουν όμορφες εικόνες. Εγώ θα προσέξω την ασφάλεια. Δεν έχει πάψει να είναι μια καλή σύζυγος. Καταλαβαίνει τι κάνω. Τη γνώρισα μικρό κοριτσάκι, εγώ ήμουν πολύ πειθαρχημένος. Σιγά σιγά μου έμαθε ότι αν ξεφύγει κάτι δεν πειράζει. Το παλεύω. Μπήκα στο σπίτι μια μέρα, η Αλεξανδρούλα μωρό, έχουν πάρει αλεύρι και έχουν γεμίσει όλη την κουζίνα. Ακόμα το θυμάται. Αυτό είναι το φυσιολογικό, εγώ πρέπει να το δουλέψω με τον εαυτό μου».

«Το όνειρό μου είναι να πραγματοποιηθούν τα όνειρα των παιδιών μου, όταν μεγαλώσουν τα παιδιά, να είμαστε με την Όλγα ευτυχισμένοι, με τα πάνω μας και τα κάτω μας και όταν τακτοποιηθούν όλα να φύγουμε από την Αθήνα. Περνάω πιο καλά σε πιο μικρή κοινωνία. Αλλά δεν το βλέπω γιατί τα παιδιά θα κάνουν εγγόνια και πρέπει να τα προσέχουμε. Αυτό που μετράει είναι να είμαστε υγιείς».