Η Dubai chocolate έχει γίνει το απόλυτο trend το τελευταίο διάστημα και αν μη τι άλλο δεν θα μπορούσε παρά να προσαρμοστεί και στα παραδοσιακά μελομακάρονα.
Ο Άκης Πετρετζίκης φρόντισε να φτιάξει την εν λόγω συνταγή εύκολα και γρήγορα για να έχεις και εσύ στο γιορτινό σου τραπέζι το γλυκό που έχει κάνει πάταγο χωρίς καν να χρειαστεί να το αγοράσεις.
Υλικά:
Για το κανταΐφι
- 200 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 300 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
- 60 γρ. βούτυρο
Για το σιρόπι
- 400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 250 γρ. νερό
- 2 ολόκληρα γαρίφαλα
- 1 στικ κανέλας
- ½ πορτοκάλι
- 75 γρ. μέλι
Για τα μελομακάρονα
- 90 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. σπορέλαιο
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 25 γρ. άχνη ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
Για την επικάλυψη
- 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 50 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψίχα