Ξέχασε το κλασικό μωσαϊκό που έφτιαχνε η γιαγιά (με όλη μας την αγάπη, γιαγιά!). Ο Dubai Chocolate κορμός είναι η αναβάθμιση που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι.
Σοκολάτα με υφή βελούδου, τραγανά μπισκότα, καραμελωμένοι ξηροί καρποί και λίγη… ανατολίτικη μαγεία. Δεν είναι απλώς γλυκό. Είναι εμπειρία.
Παγώνει, κόβεται, λιώνει στο στόμα. Και το καλύτερο; Δεν θέλει φούρνο — μόνο φαντασία και λίγη υπομονή μέχρι να κρυώσει.
Υλικά:
Για την πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, (ψίχα), ψημένα και ανάλατα
- 40 γρ. σπορέλαιο
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τον κορμό
- 250 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 60 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα, (από το ψυγείο για να είναι κρύο)
- 125 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, (ψίχα), ψημένα και ανάλατα
- 1 πρέζα αλάτι
- 20 γρ. κονιάκ, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
- φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
- φύλλα δυόσμου
Διαβάστε επίσης: Άκης Πετρετζίκης: Παγωτίνια με γιαούρτι και φράουλα σε μόλις 10 λεπτά!