Ο Άκης Πετρετζίκης μάς προτείνει μια από τις πιο κλασικές και αγαπημένες γλυκές δημιουργίες… κορμό σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα. Ένα γλυκό με έντονη σοκολατένια γεύση, βουτυράτη υφή και την ξεχωριστή νοστιμιά που του δίνουν τα μπισκότα και οι ξηροί καρποί.
Ιδανικό για κάθε περίσταση, εύκολο στην παρασκευή του και πάντα εντυπωσιακό στο σερβίρισμα.
Πώς να φτιάξετε το πιο εύκολο και νόστιμο σούσι με συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Με απλά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας, ο Άκης Πετρετζίκης δείχνει βήμα – βήμα πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν κορμό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 250 βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. κακάο
- 450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 60 γρ. κονιάκ
- 80 γρ. καρύδια
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
- κακάο
- άχνη ζάχαρη
Διαβάστε επίσης: Παγωτό μπακλαβά: Ο απόλυτος καλοκαιρινός πειρασμός – Ένα γλυκό που θα σας μείνει αξέχαστο