Οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας επιτάσσουν νηστίσιμες συνταγές που όμως μπορεί για κάποιους να είναι βαρετές ή άνοστες. Καθόλου έτσι δεν είναι τα πράγματα καθώς υπάρχει τεράστια γκάμα συνταγών χωρίς ζωικά παράγωγα που είναι και νόστιμες και πρωτότυπες όπως αυτό το φουρνιστό φακόρυζο -πίτα που πρότεινε ο Ανδρέας Λαγός στην ΠΟΠ Μαγειρική του!

Υλικά

  • 1 κούπα φακές
  • 2 κούπες ρύζι κίτρινο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα σταφίδες
  • 1/2 κούπα κουκουνάρι
  • 1 κούπα ζωμός
  • 4 χωριάτικα φύλλα
  • Αλάτι – πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο: