Ομπάμα στο «Σταύρος Νιάρχος»: «Το πνεύμα που γεννήθηκε στην Αθήνα εμπνέει…»
Τηλεόραση

Ομπάμα στο «Σταύρος Νιάρχος»: «Το πνεύμα που γεννήθηκε στην Αθήνα εμπνέει…»

Ομπάμα στο «Σταύρος Νιάρχος»: «Το πνεύμα που γεννήθηκε στην Αθήνα εμπνέει…»

Σε εκδήλωση στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» παρευρέθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αλέξη Τσίπρα και του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν παρόντες στη συζήτηση του Μπάρακ Ομπάμα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέα Δρακόπουλο, και θέμα την ενίσχυση της Δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.

«Το πνεύμα που γεννήθηκε στην Αθήνα εμπνέει ανθρώπους ανά τον κόσμο. Ο κόσμος έχει φτάσει στο σημείο να μην πιστεύει τίποτα και αυτό ζημιώνει τη δημοκρατία μας. Πρέπει να μιλήσουμε με αυτούς που διαφωνούν με εμάς. Αυτό θα οικοδομήσει νέες κοινωνίες. Να κάνουμε κάτι για τους νέους που χρησιμοποιούν τα social media, ώστε να ακυρώσουμε τους φόβους μας», ανέφερε αρχικά.

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Μητσοτάκη & Τσίπρα

Το πρωί, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συνάντηση έγινε υπό άκρα μυστικότητα και κράτησε περίπου 35 λεπτά ενώ μεταξύ άλλων συζήτησαν για θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του έγραψε:

«Ήταν μεγάλη χαρά να μιλήσω με τον Μπαράκ Ομπάμα σήμερα στην Αθήνα. Οι αξίες που και οι δύο μοιραζόμαστε και που αντηχούν ίσως λίγο πιο δυνατά εδώ, στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία, ήταν το κοινό νήμα στη συζήτησή μας σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες και οι νέοι μας σήμερα. Ανυπομονώ να τον υποδεχθώ ξανά σύντομα».