Ο Άκης Πετρετζίκης μάς παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή που συνδυάζει δύο μεγάλες αγάπες… το παγωτό και τον μπακλαβά. Το αποτέλεσμα; Ένα γλυκό με ανατολίτικο άρωμα και καλοκαιρινή φρεσκάδα που εντυπωσιάζει από την πρώτη μπουκιά.

Η βάση του γλυκού στηρίζεται στον κλασικό μπακλαβά, με τραγανά φύλλα κρούστας, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά που δίνουν ένταση και πλούσια γεύση. Στη συνέχεια, ενσωματώνεται με μια βελούδινη κρέμα παγωτού, δημιουργώντας έναν συνδυασμό που ισορροπεί υπέροχα ανάμεσα στη γλυκιά παράδοση και τη δροσιά του καλοκαιριού.

Ο απόλυτος καλοκαιρινός πειρασμός σε ποτήρι: Smoothie με πορτοκάλι, σταφύλι και μέλι

Με μερικά απλά βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα επιδόρπιο που ξεχωρίζει, ιδανικό για να κλείσει εντυπωσιακά ένα τραπέζι ή να συνοδεύσει τα καλοκαιρινά σας απογεύματα. Το σερβίρισμα με φρέσκο δυόσμο και ξύσμα πορτοκαλιού απογειώνει το αποτέλεσμα, δίνοντας φρεσκάδα και άρωμα.

Υλικά:

Για τον μπακλαβά

  • 3 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 50 γρ. καρύδια
  • 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. μέλι

Για τη σύνθεση

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Διαβάστε επίσης: Πώς να φτιάξετε το πιο εύκολο και νόστιμο σούσι με συνταγή του Άκη Πετρετζίκη