Παναγιώτης Φασούλας: «Πήγαιναν στο σπίτι της μάνας μου και πέταγαν τσιμεντόλιθους»
Τηλεόραση

Παναγιώτης Φασούλας: «Πήγαιναν στο σπίτι της μάνας μου και πέταγαν τσιμεντόλιθους»

Παναγιώτης Φασούλας: «Πήγαιναν στο σπίτι της μάνας μου και πέταγαν τσιμεντόλιθους»

Η καριέρα στο μπάσκετ και η οικογένειά του

Τον Παναγιώτη Φασούλα συνάντησε ο Τάσος Ιορδανίδης με τον γνωστό παλαίμαχο μπασκετμπολίστα να μιλάει για τα δύο παιδιά του, τη σύζυγό του, την καριέρα του, αλλά και την ενασχόλησή του με τα κοινά.

«Με τη σύζυγό μου γνωριστήκαμε το 1986 και παντρευτήκαμε το 1995. Τη φλέρταρα έντονα, αυτό είναι το κακό μου».

«Δεν ήταν επιτακτική μου ανάγκη να γίνω πατέρας, νομίζω ότι οι άνδρες το έχουμε αυτό».

«Η κόρη μου είναι επαγγελματίας μπασκετμπολίστρια αλλά τελείωσε με πολύ καλό βαθμό το πανεπιστήμιο. Ο γιος μου έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες».

«Ήταν συνειδητή απόφαση ότι αποκτήσαμε τα παιδιά στη δύση της καριέρας μου. Οι παράγοντες παλιά ήθελαν να παντρεύονται οι αθλητές σε νεαρή ηλικία για να μην πάρουν μεταγραφή αλλού».

«Δεν ήμουν πιεστικός ως πατέρας, ούτε έμπαινα στα προσωπικά τους. Για πέντε χρόνια είχαμε απόσταση, δεν ήμουν όσο έπρεπε κοντά στα παιδιά. Αυτό είναι κάτι που μετανιώνω. Το θεώρησα δεδομένο ότι έτσι είναι η ζωή μου, ίσως έβαλα προτεραιότητα τη δική μου ζωή κι όχι των παιδιών μου».

Όσο για την περίοδο που ασχολήθηκε με την πολιτική ανέφερε: «Εγώ πάντα ήμουν πολιτικοποιημένος. Νόμιζα ότι έχω να προσφέρω, δεν είναι απλό πράγμα, είναι άλλη πίστα η πολιτική».

Τέλος αναφέρθηκε για τα χρόνια του ΠΑΟΚ αλλά και του Ολυμπιακού. Έγινα προδότης. Επειδή δεν σε θέλουν έχεις δύο επιλογές ή θα κλειστείς στον εαυτό σου και θα μείνεις στη Θεσσαλονίκη ή θα πας σε μία ομάδα που μισούν και θα τους αποδείξεις ότι “κακώς δεν με θέλατε παιδιά” και θα παίρνω πρωταθλήματα, θα γίνω αρχηγός του Ολυμπιακού και δήμαρχος Πειραιά. Έτσι απαντάς σε ανθρώπους που φωνάζουν, πάνε στο σπίτι της μάνας σου που πετάνε τσιμεντόλιθους. Όχι όλοι οι ΠΑΟΚτζήδες αλλά οι θορυβώδεις μειοψηφίες».

«Είμαι Ολυμπιακός. Από τον ΠΑΟΚ έφυγε διωγμένος από τον κόσμο. Φτάσαμε σε ένα σημείο να έχουν κουραστεί οι φίλαθλοι από την παρουσία μου στην ομάδα. Τους απάλλαξα από την παρουσία μου.

Διαβάστε επίσης

Παναγιώτης Φασούλας: «Για χρόνια δεν ήμουν κοντά στα παιδιά μου όσο θα έπρεπε»