Παναγιώτης Στάθης: «Κάποια στιγμή ένιωθα άτρωτος. Ήρθε η καρπαζιά της οικονομικής κρίσης και ισιώνεις»
Τηλεόραση

Παναγιώτης Στάθης: «Κάποια στιγμή ένιωθα άτρωτος. Ήρθε η καρπαζιά της οικονομικής κρίσης και ισιώνεις»

Παναγιώτης Στάθης: «Κάποια στιγμή ένιωθα άτρωτος. Ήρθε η καρπαζιά της οικονομικής κρίσης και ισιώνεις»

Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε τα «όχι» που έχει πει στην καριέρα του

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό Σουσού ήταν ο Παναγιώτης Στάθης, που μίλησε για τη δημοσιογραφία, τα πιστεύω του και την εκπομπή του στο OPEN «Ώρα Ελλάδος».

Αρχικά αποκάλεσε «το πιο δροσερό κορίτσι της τηλεόρασης» την παρουσιάστρια Ελένη Τσολάκη,

«Στάση ζωής είναι πώς λειτουργεί ο καθένας στη δουλειά του. Προσπαθείς να μην αλλοιώσεις αυτό που είσαι. Περνάει ένα στάδιο της ζωής σου που νιώθεις άτρωτος, καλές αμοιβές και μπορεί να νιώθεις ότι κάνω επιτυχία, με θέλουν. Έρχεται η καρπαζιά της ζωής. Κάποια στιγμή λοξοδρόμησα και μετά ήρθε η καρπαζιά της οικονομικής κρίσης. Εκεί έρχεσαι και ισιώνεις. Πρέπει να πορεύεσαι βήμα βήμα. Είμαι υπέρ της σταθερότητας, προσπαθώ να έχω σταθερούς δεσμούς. Δεν θέλω να κάνω άλματα. Το πολύ απότομο άλμα έχει και απότομη πτώση.

Έχει αλλάξει η δημοσιογραφία, έχουμε μπει στον κόσμο των social media. Παλιά μπορούσες να κρατήσεις ένα αποκλειστικό, τώρα ό,τι συμβαίνει ανεβαίνει.

Τα τελευταία χρόνια η δημοσιογραφία έχει γίνει περισσότερο σχολιαστική.

Η διαφορά είναι ότι επειδή παλιά βρίσκαμε πολύ πιο δύσκολα δουλειά, ήταν σχολείο, μάθαινες σεβασμό, να γράφεις, να διασταυρώνεις, να αξιολογείς τις ειδήσεις με άλλη φόρμουλα.

Με ενόχλησε πολύ, πάρα πολύ, ο τρόπος που απευθύνθηκε στα παιδιά αυτά. Μιλάμε για αυτό το θηρίο του πολιτισμού. Κατά τη γνώμη μου αλλά επειδή τον έχω πολύ ψηλά ως μέγεθος, θα περίμενα να είναι πιο πατρικός με αυτά τα παιδιά. Μπορεί να έχει μια άποψη για τη δημοσιογραφία, αυτά όμως κάνουν μια δουλειά. Δεν μου αρέσει το “θα ντρέπεται ο πατέρας σου”. Έχει σημασία ποιος το λέει. Νιώθω ότι πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερο σεβασμό σε αυτά τα παιδιά που δίνουν μάχη στο πεζοδρόμιο. Πράγματι υπάρχουν κακές ερωτήσεις. Μην απαντήσεις. Από κει και πέρα τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό για τον Γιώργο Νταλάρα» είπε.

Όπως ανέφερε, δεν τον ενοχλεί που μπήκε η ενημέρωση στην ψυχαγωγία ενώ όπως τόνισε το όριο σε όλα τα θέματα είναι η ευπρέπεια, αναφερόμενος σε θέματα όπως της 12χρονης στον Κολωνό ή το θέμα με τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μιλώντας για δύσκολες υποθέσεις, αναφέρθηκε στην μικρή Άννυ που τεμάχισε ο πατέρας της.

«Οι δικαστικοί συντάκτες επέλεξαν να μην παίξουν τις περιγραφές. Υπήρξαν Μέσα Ενημέρωσης που το έπαιξαν. Για μας ήταν κόστος που δεν το παίξαμε. Δεν με πείραξε. Το θεωρώ παράσημο.

Τα όχι θεωρώ παράσημο, έχω πει πολλά, υπήρξαν και φορές που συμβιβάστηκα γιατί δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.

Έχω πει ένα όχι που δεν έπρεπε να έχω πει. Βέβαια με δικαίωσε η πορεία, δεν αξιολόγησα σωστά τον τρόπο που έπρεπε να ενεργήσω. Έχω πει και όχι όταν ήμουν νέος και έλεγα μικρά δελτία ειδήσεων όταν μου είχε γίνει πρόταση να παρουσιάσω 3ωρη ψυχαγωγική εκπομπή. Δεν είμαι αρνητικός σε τίποτα γενικώς».