Φτιάξτε τις απόλυτες μπάρες παγωτού Dubai chocolate, την καλοκαιρινή εκδοχή της πιο viral σοκολάτας Dubai!

Παγωμένες μπάρες με κανταΐφι, πραλίνα φιστικιού και γέμιση από παγωτό σοκολάτα!

Υλικά:

Για το κανταΐφι

  • 150 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 40 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
  • 230 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης

Για τη σύνθεση

  • 350 γρ. παγωτό σοκολάτα
  • 30 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κανταΐφι με ένα μαχαίρι, το ξάνουμε καλά με τα χέρια μας για να ανοίξει και το αφήνουμε στην άκρη.  

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει. 

Προσθέτουμε το κανταΐφι και χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά. 

Ψήνουμε για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.  

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά.  

Προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού Αιγίνης, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη. 

Για τη σύνθεση

Αφαιρούμε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά για να μαλακώσει ελαφρώς. 

Αλείφουμε με βούτυρο μία μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×30 εκ. και τοποθετούμε λαδόκολλα ώστε να καλύψουμε τη βάση και τα τοιχώματα και να εξέχει από τη φόρμα. 

Ρίχνουμε στη φόρμα το μισό μείγμα από το κανταΐφι και το απλώνουμε με ένα κουτάλι. 

Προσθέτουμε από πάνω το παγωτό και το απλώνουμε και αυτό ομοιόμορφα με το κουτάλι. 

Ρίχνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι, το απλώνουμε και αυτό ομοιόμορφα και πατάμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας για να ισιώσει η επιφάνεια. 

Μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί το κανταΐφι. 

Βγάζουμε από την κατάψυξη και ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το γλυκό σε μια επιφάνεια κοπής. 

Κόβουμε σε περίπου 12 μπάρες, περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε. 

Διαβάστε επίσης: Πιάσανε λιγούρες: Σοκολάτα Ντουμπάι με 5 μόλις υλικά από τα χεράκια του Άκη Πετρετζίκη!