Πάνος Σόμπολος: «Είχε δημοσιευθεί φωτογραφία με το τεμαχισμένο πτώμα. Όταν τον ρώτησα αν έχει δουλέψει σε κρεοπωλείο μου είπε…»
Τηλεόραση

Πάνος Σόμπολος: «Είχε δημοσιευθεί φωτογραφία με το τεμαχισμένο πτώμα. Όταν τον ρώτησα αν έχει δουλέψει σε κρεοπωλείο μου είπε…»

Πάνος Σόμπολος: «Είχε δημοσιευθεί φωτογραφία με το τεμαχισμένο πτώμα. Όταν τον ρώτησα αν έχει δουλέψει σε κρεοπωλείο μου είπε…»

«Είχα πάντα καλές σχέσεις με τους εγκληματίες»

Καλεσμένος στην εκπομπή, Στιγμές, και τον Μάνο Νιφλή βρέθηκε ο Πάνος Σόμπολος και μίλησε για την επαγγελματική του πορεία.

Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο πιο φρικιαστικό έγκλημα που αντιμετώπισε στην καριέρα του αλλά και τη σχέση που είχε με τους εγκληματίες.

«Το πιο φρικιαστικό έγκλημα που βίωσα ήταν αυτό που συγκλόνισε την Ελλάδα και στο βιβλίο μου το έχω πρώτο. Ήταν η ιστορία του Φρατζή που καταγόταν από μια υπέροχη και καλή οικογένεια. Είχα γνωρίσει τον πατέρα του και τη μάνα του και ο ίδιος ήταν ένα καλλιεργημένο παιδί. Παντρεύτηκε τη Ζωή που ήταν μικρή και το ζευγάρι δεν τα πήγαινε καλά, την στραγγάλισε, την τεμάχισε, πέταξε το τεμαχισμένο σώμα στον κάδο απορριμμάτων που τα βρήκε ένας που έψαχνε για γραμματόσημα. Αυτό ήταν από τα συγκλονιστικότερα! Είχε δημοσιευθεί τότε η φωτογραφία στην εφημερίδα που δούλευα, το τεμαχισμένο πτώμα στο μάρμαρο που το είχαν συναρμολογήσει. Ήταν ακέφαλο γιατί το κεφάλι βρέθηκε μετά σε άλλο σημείο. Με τον Φρατζή μίλησα και συνέντευξη στον αέρα του έχω πάρει. Μάλιστα στον αέρα τον ρώτησα “έχεις δουλέψει ποτέ σε κρεοπωλείο; Πώς τα έκανες αυτά με τρόπο τόσο ακριβή;”. Και μου είπε “Δεν έχω δουλέψει αλλά μπορείς να το κάνεις και εσύ αν πάρεις ένα μαχαίρι”. Έσκυψε το κεφάλι και δεν μου ξαναμίλησε. Ήταν σπουδαστής στην ΑΣΟΕΕ και τον βρήκα ξανά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όταν με είχαν καλέσει να μιλήσω για το έγκλημα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Είχε πάρει άδεια από τον Κορυδαλλό και ήταν παρών και παρακολουθούσε. Ευτυχώς η ώρα είχε περάσει και έφυγε και δεν άκουσε αυτά που θα περιέγραφα εγώ, αυτά που είχα ζήσει εκεί με το δικό του έγκλημα. Άμα έχεις καλύψει δεκάδες χιλιάδες εγκλήματα ανθρωποκτονίες δηλαδή και τέτοιου είδους περιστατικά, τυχαίνουν και τέτοια».

«Εγώ όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές είχα πολύ καλές σχέσεις και με τους εγκληματίες, γενικά με τους παράνομους, τους κακοποιούς. Τον Ρωχάμη για παράδειγμα. Ο Βαγγέλης μπορεί να είχε έναν τόνο στην πλάτη του από αδικήματα που είχε διαπράξει αλλά δεν αφαίρεσε ποτέ ανθρώπινη ζωή. Δεν σκότωσε ποτέ άνθρωπο! Ήταν ο άνθρωπος που αποδράσεις, ληστείες, διαρρήξεις, επιθέσεις σε γυναίκες, χίλια δύο εγκληματικές καταστάσεις. Τελικά εξέτισε τις όποιες ποινές του επιβλήθηκαν και κάποτε γύρισε σελίδα στη ζωή του. Ένας άλλος πάλι, ο Κώστας, που βγήκε από τη φυλακή και έκανε ληστείες. Όταν ολοκλήρωσε την ποινή του, βγαίνοντας από τη φυλακή με πήρε τηλέφωνο και μου λέει “Σε θέλω! Καθάρισα…”. Η λέξη “καθάρισα” στη δική τους γλώσσα σημαίνει ότι δεν χρωστάνε κάτι άλλο και βγαίνουν από τις φυλακές. Του είπα “Μπράβο ρε Κώστα, να γυρίσεις σελίδα στη ζωή σου και να προχωρήσεις”. Και μου λέει “Δεν σε θέλω για αυτό, θέλω να μου παρουσιάσεις ένα βιβλίο που έγραψα για τη ζωή μου”. Και πράγματι πήγα στην Τρίπολη να το παρουσιάσω, έχει και μια καλή γυναίκα δίπλα του».

Διαβάστε επίσης

Πάνος Σόμπολος: «Για να μιλάει κατά αυτόν τον τρόπο, κάτι δεν πάει καλά. Δεν μπορεί ο δημοσιογράφος…»