Αν αναζητάς ένα γλυκό που να συνδυάζει το αφράτο, το δροσερό και το τραγανό σε κάθε μπουκιά, τότε αυτά τα pancakes με παγωτό και καραμελωμένα αμύγδαλα είναι ό,τι πρέπει.
Ιδανικά για brunch, επιδόρπιο ή μια ιδιαίτερη στιγμή απόλαυσης, αυτή η συνταγή ανεβάζει τα κλασικά pancakes σε άλλο επίπεδο.
Η ζεστή, βελούδινη ζύμη συναντά την παγωμένη φρεσκάδα του παγωτού και την τραγανή, γλυκιά έκπληξη των αμυγδάλων — ένας συνδυασμός που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.
Υλικά:
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
- 100 γρ. αμύγδαλα, ωμά λευκά
- 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για τα pancakes
- 390 γρ. γάλα πλήρες
- 1 αυγό, μεσαίο
- 30 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 300 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 βανιλίνες
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 12 γρ.
- ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 5-7 κ.σ. ηλιέλαιο, για το ψήσιμο
Για τη σύνθεση
- 500 γρ. παγωτό παρφέ
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
Διαβάστε επίσης: Άκης Πετρετζίκης: Παγωτίνια με γιαούρτι και φράουλα σε μόλις 10 λεπτά!