Πνιγμός γιου Οδ. Σταμούλη: Ποινικές ευθύνες αναζητά η οικογένεια
Τηλεόραση

Πνιγμός γιου Οδ. Σταμούλη: Ποινικές ευθύνες αναζητά η οικογένεια

Πνιγμός γιου Οδ. Σταμούλη: Ποινικές ευθύνες αναζητά η οικογένεια

Ο δικηγόρος του ηθοποιού και της πρώην συζύγου του, Γιάννης Μαρακάκης, εξήγησε ότι γίνεται έρευνα για τη σημαδούρα που έπνιξε το παιδί

Αποκαλύψεις στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα έκανε ο Γιάννης Μαρακάκης για τον πνιγμό του 11χρονου Χρήστου στους Φούρνους.

Ο γνωστός δικηγόρος έχει αναλάβει τη νομική στήριξη της οικογένειας. Πατέρας του ανήλικου παιδιού είναι ο ηθοποιός Οδυσσέας Σταμούλης.

Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες εμφανίστηκε καταβεβλημένος στο 40ημερο μνημόσυνο του γιου του όπως και η πρώην σύζυγός του.

«Επειδή υπήρξαν κουβέντες καφενείου…»

Ο Γιάννης Μαρακάκης εξήγησε τι αναζητά η οικογένεια του άτυχου παιδιού.

«Γνωρίζω τη μητέρα του τη Φιλιώ πάνω από 30 χρόνια. Το παιδί κάθε μέρα το μεσημεράκι έκανε μπάνιο μπροστά στα δωμάτια που νοικιάζουν η Φιλιώ και η μητέρα της. Τα νερά δεν είναι βαθιά. Ούτε τη συγκεκριμένη μέρα είχε απομακρυνθεί το παιδί.

Η δικιά μας έρευνα είναι για ποιον λόγο είχε τοποθετηθεί εκεί η σημαδούρα και αν το μήκος του σκοινιού ήταν το σωστό. Το παιδί πνίγηκε προσπαθώντας να ξεμπλέξει το πόδι του. Επειδή ακούστηκαν πολλά ότι είχε φάει, ότι υπήρχαν δίχτυα ειδικά όταν υπάρχουν τέτοια περιστατικά στην επαρχία επικρατούν κουβέντες καφενείου.

Οι σημαδούρες είχαν τοποθετηθεί μόλις μερικές μέρες πριν, ήταν καινούργιο αντικείμενο στο σημείο που το παιδί έκανε κάθε μέρα το μπάνιο του. Φαίνεται ότι υπήρξαν πλημμέλειες.

Η επίμαχη σημαδούρα έχει απομακρυνθεί γιατί ελέγχεται από τον πραγματογνώμονα του Λιμενικού και από τους δικούς μας συμβούλους που θα μεταβούν στο νησί για να κάνουν αυτοψία στον χώρο.

Είναι αντικείμενα που συντηρούνται και επιβλέπονται από συγκεκριμένους θεσμικούς παράγοντας. Υπήρξαν οδηγίες να τοποθετηθούν. Είναι πολυπαραγοντικό ποιος είχε την ευθύνη της τοποθέτησης, της συντήρησης και αν όλα τα προηγούμενα είχαν γίνει σωστά.

Θέτω μόνο ένα ζήτημα, το παιδί προσεγγίζοντας τη σημαδούρα, παγιδεύτηκε το πόδι του, δεν υπήρχαν δίχτυα, το ποδαράκι του παιδιού μπλέχτηκε στο σκοινί που ένωνε το πέδιλο στον βυθό με τη σημαδούρα. Είχε μπόσικα; Υπήρχε κάποιος άλλος παράγοντας που δείχνει ότι δεν είχε γίνει σωστή μέτρηση ή τοποθέτηση εκεί; Η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα πράγματα έγιναν κάπως βιαστικά και επρόκειτο για εργαλεία με σκοπό να προστατέψουν και τους λουόμενους και τα σκάφη. Δεν έγινε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Οι συνθήκες που έγινε το συμβάν δεν αφήνουν κανένα περιθώριο μομφής κατά της μητέρας.

Το σημείο που πνίγηκε το παιδί ήταν το τελευταίο που έψαξαν. Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τη σκέψη της απώλειας του παιδιού.

Το παιδί παγιδεύτηκε με τρόπο που ήταν αδύνατο να απεμπλακεί» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.