Πολυτεχνείο: Όσα έλεγε ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος στην αυτοβιογραφία του
Τηλεόραση

Πολυτεχνείο: Όσα έλεγε ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος στην αυτοβιογραφία του

Πολυτεχνείο: Όσα έλεγε ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος στην αυτοβιογραφία του

Η συνέντευξη που είχε δώσει και το δίλημμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκείνο το μοιραίο βράδυ

Έχουν περάσει 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όταν φοιτητές έκαναν κατάληψη και πάλεψαν εναντίον του καθεστώτος της Χούντας.

Μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση που επικρατούσε, με την ελευθερία των πολιτών να είναι ανύπαρκτη, πήραν στα χέρια τους την λύση.

Μόνο που η επανάσταση αυτή άφησε πίσω της και θύματα που πάλεψαν μέχρι τελευταία στιγμή για το σύνθημα που ηχεί μέχρι και σήμερα: «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία!».

Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος έχει γράψει στην αυτοβιογραφία του για εκείνο το μοιραίο βράδυ που σήμανε την ελληνική ιστορία.

Το Live News μετέδωσε ένα κομμάτι του από το βιβλίο όσο και από συνέντευξή του!

«Το σπίτι μου είχε περικυκλωθεί και αντιμετώπιζα εκείνη τη στιγμή το μεγάλο δίλημμα. Αν πρέπει να αποδεχτώ το αιματοκύλισμα ή να πάρω τον δρόμο που πήρα.

Πρόκειται για ένα κίνημα υποκινούμενο και εμπνευσμένο από τους κομμουνιστές. Πετάχτηκα από την καρέκλα μου σαν να με είχε χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα. Ποιος σας το είπε αυτό;

Μήπως οι μυστικές σας υπηρεσίες; Σαν φίλος της Αγγλίας σας το λέω…Δεν ξέρουν τι λένε. Ξεφορτωθείτε τους. Πρόκειται για ένα αυθόρμητο κίνημα.

Διαβάστε επίσης

17 Νοέμβρη: 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου – Οι μαρτυρίες που ανατριχιάζουν