Πόπη Τσαπανίδου: «Ήταν ένα στρατηγικό λάθος. Μας σόκαρε και μας πόνεσε όλους»
Τηλεόραση

Πόπη Τσαπανίδου: «Ήταν ένα στρατηγικό λάθος. Μας σόκαρε και μας πόνεσε όλους»

Πόπη Τσαπανίδου: «Ήταν ένα στρατηγικό λάθος. Μας σόκαρε και μας πόνεσε όλους»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντά για τα λάθη αλλά και τον αγώνα του δεύτερου γύρου

Στην εκπομπή Live News βρέθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία είναι πανέτοιμη για τον δεύτερο γύρο εκλογών.

Ούσα σε προεκλογικό πυρετό, θέλει πάση θυσία να γίνει η ανατροπή στις 25 Ιουνίου, με το κόμμα της Αριστεράς να κερδίζει το μεγαλύτερο ποσοστό της ημέρας.

«Ο στόχος είναι αυτός που βάζει ένα κόμμα που την τελευταία 4ετια ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και την προηγουμένη 4ετια ήταν κυβέρνηση. Ως κόμμα εξουσίας, ο πήχης μπαίνει ψηλά. Πηγαίνουμε με τις προγραμματικές μας θέσεις σε κενές κάλπες, διαφορετικό πεδίο με στόχο να πείσουμε τον κόσμο με το δικό μας πρόγραμμα.

Θα προσπαθήσουμε με διαφορετικό τρόπο να αλλάξουμε και εμείς και να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε ένα διαφορετικό πρόγραμμα που θα φέρει ανάσα στις ζωές του. Το μήνυμα το πήραμε, είμαστε ρεαλιστές, πατάμε στα ποδιά μας, το αποτέλεσμα της κάλπης μας προκάλεσε σοκ, και σε εμάς, και στους προοδευτικούς πολίτες, τους μούδιασε. Είμαστε κόμμα εξουσίας, αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε, έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα».

«Μας σόκαρε και μας πόνεσε όλους»

Σχετικά με την ήττα της 21ης Μαΐου, είπε: «Δεν μπορούμε να προβλέπουμε τι θα φέρει η κάλπη, ξεκινάμε από μια μηδενική βάση με δεδομένα. Δεν πετάμε στα σύννεφα, προσπαθούμε εν κινήσει να αλλάξουμε, το μήνυμα το πήραμε. Ο κόσμος μάς έστειλε το μήνυμα, δε μας το ψιθυρίσατε, το ουρλιάξατε και εν κινήσει αλλάζουμε για να ανταποκριθούμε σε αυτό που ζητήσατε, προσπαθούμε να ξεθολώσουμε την κατάσταση.

Αν το βλέπαμε να συμβαίνει, θα το είχαμε διορθώσει. Κάνεις δεν το είχε καταλάβει. Ήταν ένα στρατηγικό μας λάθος αυτό, θολώσαμε το ίδιο μας το μήνυμα εμείς, δεν το μεταδώσαμε καθαρά και ξάστερα στον κόσμο, αφήσαμε με τις αστοχίες μας να διαστρεβλωθεί το προγραμματικό μας μήνυμα και να παίξει μπάλα ο αντίπαλος να το σερβίρει διαστρεβλωμένα. Φάνηκε στην κάλπη αυτό και μας σόκαρε και μας πόνεσε όλους.

Τα καταλάβαμε όλα τα λάθη, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα αλλάξουμε. Πέφτουμε και ξανασηκωνόμαστε, αυτό κάνουμε, έχουμε ξανασηκωθεί στα πόδια μας δυναμικά, κάνοντας αλλαγές. Είμαστε κοντά στην κοινωνία και αυτό αποδεικνύεται μέσα από το πρόγραμμά μας, και έχουμε και λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δεν μπορέσαμε να το κάνουμε σωστά στο επίπεδο της επικοινωνίας μας και είχαμε ήττα. Είναι δικό μας λάθος.

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Ζητούμε από τους πολίτες και αυτοί να επικοινωνήσουν μαζί μας».