Πρόγραμμα τηλεόρασης: Τι θα δείτε την Πρωτοχρονιά;
Τηλεόραση

Πρόγραμμα τηλεόρασης: Τι θα δείτε την Πρωτοχρονιά;

Πρόγραμμα τηλεόρασης: Τι θα δείτε την Πρωτοχρονιά;

Ξεχωρίσαμε τα πιο ενδιαφέροντα προγράμματα σε όλα τα κανάλια που μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρώτη μέρα του 2024

Πρώτη μέρα του χρόνου και τα κανάλια έχουν φροντίσει η ημέρα αυτή να είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή μέσα από τα προγράμματά τους!

Το ZNEWS έκανε μια επιλογή με τις καλύτερες εκπομπές, ταινίες και σειρές που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, 1 Ιανουαρίου του 2024!

Πρωινές εκπομπές, ταινίες για όλα τα γούστα και… διαλεκτές επαναλήψεις!

ALPHA

09:15 Μια Υπέροχη Ζωή

Ο Τζορτζ Μπέιλι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του βοηθώντας τους κατοίκους του Μπέντφορντ Φολς. Πάντα λαχταρούσε να ταξιδέψει, αλλά ποτέ δεν είχε την ευκαιρία, καθώς έπρεπε να βοηθήσει τους γονείς του στη μικρή τους επιχείρηση, η οποία στέκεται εμπόδιο στα μεγαλεπήβολα σχέδια του άπληστου επιχειρηματία Χένρι Πόττερ, να κατακτήσει ολόκληρη την πόλη.

Όμως, την παραμονή των Χριστουγέννων ο θείος του Τζορτζ, Μπίλι, χάνει τα 8.000 δολάρια της επιχείρησης, ενώ σκοπεύει να τα καταθέσει στην τράπεζα. Ο Πόττερ βρίσκει τα χρήματα και τα κρύβει από τον Τζορτζ. Αργότερα, την ίδια μέρα, ένας τραπεζικός υπάλληλος ανακαλύπτει το έλλειμμα κι ο Τζορτζ διαπιστώνει ότι πρόκειται να θεωρηθεί υπεύθυνος, να σταλθεί στη φυλακή κι η εταιρία του πατέρα του να καταστραφεί, επιτρέποντας στον Πόττερ να αγοράσει ολόκληρη την πόλη.

Σκεπτόμενος τη σύζυγό του, τα παιδιά του κι όλα τα υπόλοιπα αγαπημένα πρόσωπα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα είχε μεγαλύτερο όφελος για εκείνους αν ήταν νεκρός και αποπειράται να αυτοκτονήσει….

MEGA

10:30 Μπαμπάδες Νταντάδες

Δύο απολυμένοι μπαμπάδες αναγκάζονται να πάρουν τα μικρά παιδιά τους από την περίφημη Ακαδημία Τσάπμαν και να μείνουν σπίτι για να τα προσέχουν. ‘Ωσπου, τους έρχεται η μεγάλη ιδέα: να ανοίξουν το δικό τους ασυνήθιστο παιδικό σταθμό! Η απρόσμενη επιτυχία θα τους βάλει στο στόχαστρο της αδίστακτης διευθύντριας της Ακαδημίας Τσάπμαν…. Η ιδέα της ταινίας από μόνη της υπόσχεται όλα εκείνα τα συστατικά μιας συνταγής γέλιου.

Το χιούμορ, οι ανατροπές και το παράδοξο ξεπηδούν αβίαστα, χωρίς πρόσθετη επιτήδευση. Ιδίως, όταν, ένας από τους δύο μπαμπάδες είναι ο μοναδικός Έντι Μέρφι!

21:00 Οι Απαράδεκτοι

Η παρέα των Απαράδεκτων βάζει τα καλά της και ετοιμάζεται για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Μια βραδιά γεμάτη κέφι, χορό και τραγούδι μέσα από ξεχωριστά πάρτυ διαφορετικών εποχών.

OPEN

15:30 Ένα Τραγούδι Ακόμα Best Of (Ε)

Μουσική Εκπομπή με τον Γιώργο Θεοφάνους. Οι καλύτερες στιγμές από την εμφάνιση των Βανδή, Μακρόπουλου, Αργυρού και Π. Παπαδοπούλου.

20:00 Miss… Με Το Ζόρι

Η σκληροτράχηλη πράκτορας του FBI Γκρέισι Χαρτ, αναγκάζεται από την υπηρεσία της να υποδυθεί την υποψήφια σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς, όταν ένας τρομοκράτης απειλεί να τινάξει τα καλλιστεία στον αέρα.

Με το ζόρι θα πρέπει να ακολουθήσει υπομονετικά τις συμβουλές του συμβούλου ομορφιάς, να υπομείνει την χαζομάρα και την αφέλεια των συνυποψήφιων της, αλλά και να επιστρατεύσει όλα τα χαρίσματα και τις γνώσεις της για να συλλάβει τον τρομοκράτη.

STAR

15:30 H Nanny Mcphee Και Ο Μεγάλος Σαματάς

Η μαγική, μυστηριώδης νταντά Μακ Φι, που εμφανίζεται ξαφνικά όταν και όπου χρειάζεται για να επιβάλει την τάξη, είναι και πάλι εν δράσει! Η ουρανοκατέβατη Νάννι Μακ Φι «προσγειώνεται» αυτή τη φορά στην οικογενειακή φάρμα των Γκριν και προσπαθεί να επιβιώσει στον… πόλεμο, που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα ζωηρά παιδιά της οικογένειας και τα κακομαθημένα ξαδελφάκια τους από την πόλη.

Η νταντά, με το δικό της χαρακτηριστικό τρόπο, αναλαμβάνει να τιθασεύσει τα μικρά διαβολάκια! Επιστρατεύοντας όλες τις δυνάμεις, από ένα ιπτάμενο τρίκυκλο μέχρι μια ομάδα από ζωηρά γουρουνάκια, χρησιμοποιεί τα μαγικά της για να διδάξει στα παιδιά το μάθημα, που πρέπει κάθε φορά..

17:45 Η Μάσκα

Ο Στάνλεϊ Ιπκις, ταμίας σε τράπεζα, αγαθός και συνεσταλμένος, αποφασίζει να βάλει τέρμα στην άχαρη ζωή του. Μόλις τον πέταξαν έξω από ένα κλαμπ και τον ταπείνωσαν για πολλοστή φορά. Έτσι, όπως στέκεται στο μόλο, προσπαθώντας να βρει το κουράγιο να πηδήξει στη θάλασσα, παρατηρεί κάτι να επιπλέει στην επιφάνεια. Πιστεύοντας πως πρόκειται για άνθρωπο, που πνίγεται, πηδάει στο νερό για να τον σώσει. Τελικά, όμως αποδεικνύεται ότι πρόκειται απλώς για μία μάσκα.

Το ίδιο βράδυ ο Στάνλεϊ φορά τη μάσκα και ξαφνικά ο ασθενικός και δειλός ταμίας μεταμορφώνεται σε έναν σούπερ άντρα, γεμάτο ενέργεια, στιλ και γοητεία, έτοιμο να κατακτήσει την πανέμορφη Τίνα Καρλάιλ, τραγουδίστρια στο Κόκο Μπόνγκο Κλαμπ. Μόνο που η τελευταία «ανήκει» στον Ντόριαν Τάιρελ, τον αρχιμαφιόζο της πόλης…

23:00 Ο Θησαυρός

Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης. Η – προσφάτως – χήρα Θεώνη Κανελοπιπεράκη μένει στον χρεοκοπημένο ξενώνα της στην Κρήτη και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα χρέη, που της άφησε ο μακαρίτης. Τα δωμάτια όμως δεν ενοικιάζονται ιδιαίτερα εύκολα. Έτσι, μαζί με την ανιψιά της, τη Λουκία, σκαρφίζονται ένα τέχνασμα, και διαδίδουν πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει ένα θησαυρό.

Πολύ γρήγορα η πανσιόν γεμίζει από θησαυροθήρες, που, με διάφορες δικαιολογίες, ζητούν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο. Ανάμεσά τους, ο Νεόκοπος Χαιρετάκης, επί σαρανταετία ερωτευμένος με τη Θεώνη, που λόγω μιας παλιάς βεντέτας δεν μπορεί να τον εξωτερικεύσει και ο Στέλιος Προυσαλάκης, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ και ιδιαίτερα ζηλιάρης, με την Ιταλίδα γυναίκα του.

Όλη η περιοχή είναι υπό τον έλεγχο του Μητσάκου Παρασχάκη, τοκογλύφου και μαφιόζου, που θέλει να «βάλει χέρι» στον ξενώνα της Θεώνης και να χτίσει στη θέση του πεντάστερο resort…

ΑΝΤ1

21:00 Εορταστικό Ρουκ Ζουκ

Ανήμερα Πρωτοχρονιά στις 21:00, η Ζέτα Μακρυπούλια καλωσορίζει το νέο έτος και μας δίνει τις ευχές της για το 2024 ρουκζουκάροντας μαζί με τους ηθοποιούς από τη σειρά «ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ» για καλό σκοπό, για τη στήριξη του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Δεσμός» και συγκεκριμένα του προγράμματος «Δεσμός για τα σχολεία», που φέτος επικεντρώνει τις δράσεις του στη πλημμυροπαθή Θεσσαλία και στα σχολεία της περιοχής.

Την Δευτέρα 1η Ιανουαρίου, μια καυτή παρέα κάνει ποδαρικό στο πλατό και όλοι έρχονται αποφασισμένοι για παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως. Χωρίζονται σε άνδρες και γυναίκες, η μάχη περνάει σε άλλο επίπεδο και «ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ» (Άλκηστις Ζιρώ, Ελπίδα Νικολάου, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Ζωή Ρηγοπούλου) σηκώνουν κεφάλι και τολμούν να τα βάλουν με τους «ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ» (Λευτέρης Ελευθερίου, Nathan Thomas, Αντώνης Αντωνάκος, Διονύσης Λάνης, Θανάσης Μπανούσης).

Ετοιμαστείτε για μία λαμπερή βραδιά με τον Λευτέρη να ζητάει από τη Ζέτα να μην συναντιούνται μόνο τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά και το Πάσχα, και την Άλκηστη να προσπαθεί, χωρίς μεγάλη επιτυχία, να έχει ήρεμες αντιδράσεις. Ταυτόχρονα, ο Nathan ζητά χρήματα από τον Άγιο Βασίλη για να αγοράσει μια φάρμα στο χωριό, η Ελπίδα μάς μιλάει για τη δυσκολία της να καταπιεί κάποιο χάπι, αναλύοντας την ιεροτελεστία που ακολουθεί κάθε φορά και ο Αντώνης εξομολογείται πως μικρός ήθελε να γίνει σκουπιδιάρης, πιλότος ή χάκερ.

Στη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Λευτέρης προσπαθεί να παίξει τον σκληρό, ακολουθώντας τις νότες του Ηλία Ψινάκη, η Ελπίδα και η Άλκηστις μπερδεύονται με το… μέγεθος, η Ζωή δεν τα καταφέρνει με το κλαρίνο και η Νταίζη στην παντομίμα είναι για… φίλημα.

Η βραδιά, όμως, παίρνει ανατρεπτική μορφή, αφού την 1η μέρα του χρόνου στο πλατό κάνουν αθλοπαιδιές (βόλεϊ, σκοινάκι κ.ά.), στήνουν μπαρμπέρικο για χάρη του Λευτέρη, ενώ η Ζέτα εμφανίζεται μέχρι και με… κοτόνυχα!

ΕΡΤ

ΕΡΤ1

10:00: «Πρωίαν σε είδον»

Η Πρωτοχρονιά είναι η πιο αισιόδοξη ημέρα του έτους και γίνεται πιο όμορφη με την παρέα του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά.

Η εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» κάνει το πιο τυχερό ποδαρικό παρέα με καλεσμένους που τραγουδούν, εξομολογούνται, διασκεδάζουν και χαρίζουν γέλιο και συγκίνηση.

Ο Φώτης και η Τζένη υποδέχονται τον Τάκη Γιαννούτσο και τον Θοδωρή Βαμβακάρη και μιλούν για όλα όσα έχουν σημασία. Αποκαλύψεις, συγκίνηση και «περίεργα» σχόλια συνιστούν μία εκρηκτική συνάντηση.

Οι πρωταγωνιστές της σειράς «Στα σύρματα» λένε τις δικές τους προσωπικές ιστορίες καλοτυχίας, ενώ οι τρεις «κρατούμενοι-ρεμπέτες» της αγαπημένης κωμωδίας, ο Ανδρέας Ζήκουλης, ο Δημήτρης Μαζιώτης και ο Κώστας Πιπερίδης τραγουδούν και «ανάβουν φωτιές» στο πλατό της εκπομπής.

Λαμπερές Πρωτοχρονιές που έχουν γράψει τηλεοπτική ιστορία, αλλά και περίεργα ήθη και έθιμα για «καλή τύχη» θα μας κάνουν να δούμε την 1η Ιανουαρίου με μια άλλη ματιά.

Τέλος, η Γωγώ Δελογιάννη ετοιμάζει και κόβει την πιο γευστική Ηπειρώτικη βασιλόπιτα με κρέας.

15:00 «Στούντιο 4»

Πρώτη ημέρα της νέας χρονιάς και ποδαρικό στο «Στούντιο 4» κάνει η μοναδική Άντζελα Δημητρίου, η οποία ξεδιπλώνει τη ζωή της σε μια συγκλονιστική κουβέντα με τη Νάνσυ και τον Θανάση.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια θυμάται τα χρόνια που ξεκίνησε το τραγούδι, αναφέρεται στη δύσκολη σχέση με τον πατέρα της, αλλά και πώς αποκάλυψε στον γιο της, ότι είναι η μητέρα του και όχι η ξαδέρφη του, όπως πίστευε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Επίσης, ανατρέχουμε στο Αρχείο της ΕΡΤ και στο πρωτοχρονιάτικο σόου του 1980, που παρουσίασε η Μαρινέλλα, στο οποίο εμφανίζεται και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Ακόμη, κάνουμε τον γύρο του κόσμου παρουσιάζοντας τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες της χρονιάς που πέρασε, και σταματάμε σε ιστορικό καφέ του Κολωνακίου για να μάθουμε ιστορίες από διάσημα πρόσωπα που σύχναζαν εκεί.

Τέλος, η Νεκταρία Κοκκινάκη στην κουζίνα μάς ετοιμάζει κουμπάνια, τους παραδοσιακούς αναβατούς λουκουμάδες.

21:00 Νύχτα στάσου

Η μουσική εκπομπή «Νύχτα στάσου» υποδέχεται το νέο έτος, τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2024, στις 21:00, με εκλεκτούς καλεσμένους, αγαπημένα πρόσωπα της ΕΡΤ από την ενημέρωση και την ψυχαγωγία, με δημοφιλή τραγούδια, θερμές ευχές, πολύ κέφι και εκπλήξεις!

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται την Πέγκυ Ζήνα, η οποία παρουσιάζει ένα εορταστικό, πλούσιο πρόγραμμα επιτυχιών, που διασκεδάζει και ξεσηκώνει. Με την ευχή να «μας πάνε όλα πρίμα», η δημοφιλής τραγουδίστρια επιλέγει αγαπημένα τραγούδια με εορταστική διάθεση και τα ερμηνεύει με την ξεχωριστή φωνή της: «Διώξε την πίκρα», «Μη ρωτάτε», «Δυστυχώς», «Μια γυναίκα μπορεί», «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Κάτω απ’ το πουκάμισό μου», «Σώσε με». Σ’ ένα χαριτωμένο στιγμιότυπο της εύθυμης βραδιάς, η Πέγκυ Ζήνα μοιράζεται με τον Ζερόμ Καλούτα το τραγούδι «Ο ωραίος και η ωραία» του Χρήστου Νικολόπουλου και της Τασούλας Θωμαΐδου.

Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, παραθέτει στοιχεία και δίνει πληροφορίες, για τα τραγούδια της εορταστικής βραδιάς.

Στην παρέα της εκπομπής, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς, Χριστίνα Βίδου, Απόστολος Μαγγηριάδης, Νίνα Κασιμάτη, Δημήτρης Κοτταρίδης, Αντώνης Καλκαβούρας, καθώς και οι Τζένη Μελιτά, Ζερόμ Καλούτα, αλλά και οι ηθοποιοί από τις αγαπημένες σειρές της ΕΡΤ Ντορέττα Παπαδημητρίου, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Νίκος Καραγιώργης, Νάνσυ Μπούκλη, Γιώργος Μιχαλάκης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Τάκης Σακελλαρίου, Στέργιος Αντούλας, Μιχάλης Αρτεμισιάδης, Κατερίνα Κρανίδη, Πωλίνα Μπέτση, Κάτια Νεκταρίου, Τίτος Πινακάς και Αλέξανδρος Τωμαδάκης.

ΕΡΤ2

17:30 Έχει γούστο

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στις 17:30, θα μεταδοθεί η εκπομπή «Έχει γούστο», όπου ήταν καλεσμένος ο αείμνηστος ο Βασίλης Καρράς.

ΣΚΑΪ

11:50 Fay’s time

Την Πρωτοχρονιά στις 11.50, οι τηλεθεατές του ΣΚΑΪ υποδέχονται τη νέα χρονιά με την καλύτερη παρέα.

Η Φαίη Σκορδά μαζί με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τη Μαρία Φραγκάκη, τη Μάρτζυ Λαζάρου, τον Αλέξανδρο Κατσαρίδη και τον Άγγελο Βουράκη κάνουν ποδαρικό στο 2024, με χαρά και αισιοδοξία!

Πρώτη καλεσμένη της χρονιάς η πάντα λαμπερή Δήμητρα Ματσούκα που έρχεται με αποκαλυπτική διάθεση. Ο νέος χρόνος θέλει κέφι κι εμείς θα γιορτάσουμε στο πλατό με τα τραγούδια του Νικηφόρου.

Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει μία λαχταριστή πάβλοβα και η Βάσια Μαυράκη μας δίνει τις προβλέψεις των ζωδίων για το 2024. Στο πρώτο FAY’S TIME της νέας χρονιάς, οι συντελεστές κόβουν την παραδοσιακή βασιλόπιτα ενώ η Παιδική-Νεανική Χορωδία «ConAnima»τραγουδά αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

21:00 Η Συμμορία Των Μάγων

Ξένη ταινία, περιπέτεια μυστηρίου, 2013.

Οι «Τέσσερις Καβαλάρηδες» είναι μια μυστηριώδης ομάδα ταχυδακτυλουργών που ενώ παρουσιάζουν τα ριψοκίνδυνα κόλπα τους στο κοινό, ταυτόχρονα πραγματοποιούν τις μεγαλύτερες τραπεζικές ληστείες και μετά μοιράζουν τη λεία στους θεατές.

Ο Ντίλαν Ρόουντς, πράκτορας του FBI, και η Άλμα Ντρέι, ντετέκτιβ της Ιντερπόλ, προσπαθούν εδώ και καιρό να τους πιάσουν, αλλά χωρίς επιτυχία. Για να τα καταφέρουν, θα ζητήσουν τη βοήθεια του πρώην ταχυδακτυλουργού Ταντέους Μπράντλεϊ.