Αιμίλιος Χειλάκης: «Έκανα “δώρο” στην τηλεόραση με το να υποδύομαι τον “κακό”»
Πρωινές εκπομπές

Αιμίλιος Χειλάκης: «Έκανα “δώρο” στην τηλεόραση με το να υποδύομαι τον “κακό”»

Αιμίλιος Χειλάκης: «Έκανα “δώρο” στην τηλεόραση με το να υποδύομαι τον “κακό”»

Όσα είπε για τους ρόλους που υποδύεται, αλλά και η αυτοκριτική που έκανε

Ο Αιμίλιος Χειλάκης βρέθηκε καλεσμένος στην τελευταία εκπομπή της χρονιάς,  στο «Χαμογέλα και Πάλι» και μίλησε για τη ζωή του, τα επαγγελματικά του αλλά και για την ταινία που πρωταγωνιστεί.

Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στην ταινία «Καπετάν Μιχάλης» στην οποία πρωταγωνιστεί.

«Είμαι 53 ετών πια…»

«Η ταινία παίζεται εδώ και 9 μέρες. Η σχέση μου με την ταινία τελείωσε πριν από έναν χρόνο που τελείωσαν τα γυρίσματα. Και φτάνει η 21 Δεκεμβρίου 2023 που ξεκινάει η ταινία και προσπαθείς να ανασύρεις στη μνήμη σου τα γυρίσματα και τι είναι για σένα αυτό το λογοτεχνικό αριστούργημα. Είναι από τα αγαπημένα μου έργα που μου έτυχε να το κάνω. Είμαι και τυχερός γιατί το έχω κάνει και audiobook και αφηγούμαι όλο το βιβλίο. Όταν τέλειωσα την αφήγηση στο audiobook με πήρε τηλέφωνο ο Κώστας Χαραλάμπους και μου είπε ότι θέλει να με προτείνει για έναν ρόλο σε μία ταινία και ήταν αυτή, ο «Καπετάν Μιχάλης». Με κάποιους ήρωες δένεσαι από την εφηβεία σου. Είχα δεθεί με αυτό το βιβλίο από τα 15-16 μου», είπε αρχικά ο Αιμίλιος Χειλάκης.

«Είναι από τις πιο ακριβές ελληνικές παράγωγες. Χρειάστηκε έναν χρόνο για να γίνει εξισορρόπηση ήχου, μουσικής, εφέ και αυτά. Είμαι τυχερός που έχω κάνει αυτή την ταινία. Οι άνθρωποι της γενιάς μου, είμαι 53 ετών πια, έμαθαν να αγγίζουν τα λογοτεχνικά έργα μέσα από τις ταινίες. Είμαστε τυχεροί που έχει υπάρξει ο Αθανασιάδης και έχουμε στα χέρια μας τους «Πανθέους». Στην εποχή της εικόνας μπορεί να δοθεί το βήμα γι΄αυτά τα εμβληματικά έργα. Ο Καπετάν Μιχάλης πιστεύει στο «Ελευθερία ή Θάνατος». Ο άνθρωπος αυτός ερωτεύεται και διάλεξα ως καλλιτέχνης να διαχειριστώ τη διάζευξη, που από την μία είναι η ελευθερία της Κρήτης και από την άλλη έρχεται ο έρωτας και δεν ξέρει τι να διαλέξει. Είναι η στιγμή που αναρωτιέσαι, και ο θεατής αρχίζει να «παίζει» μαζί σου και να αναρωτιέται αυτό που αναρωτιέσαι και εσύ στην ταινία», συμπλήρωσε αναφορικά με τον ρόλο του.

«Έκανα “δώρο” στην τηλεόραση και στο θέατρο με το να υποδύομαι τον “κακό”»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αυτοκριτική που κάνει.

«Είναι πολλά τα λάθη που έχουμε κάνει αλλά το θέμα είναι να είμαστε παρόντες να πράττουμε. Και θα πετύχεις και θα αποτύχεις. Εάν ετεροκαθοριστείς από ανθρώπους που εκτιμάς και κοιτάξεις τον εαυτό σου μέσα από το βλέμμα τους, μπορεί να καταλάβεις κάτι για σένα. Άρχισα να κοιτάω κάποια στιγμή τους ανθρώπους που εκτιμούσα και κατάλαβα κάποια πράγματα για μένα. Ωστόσο, ο άνθρωπος που εκτιμάς, δεν χρειάζεται να σε εκτιμά και ο ίδιος, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Πολλές φορές σκηνοθετώ μία παράσταση ως απάντηση για την σκηνοθεσία ενός άλλου. Έτσι κάπως “συνομιλούμε¨ και υπάρχει η εκτίμηση», υπογράμμισε ο ηθοποιός.

Για τους ρόλους που έχει υποδυθεί: «”Ερωτοπαιδευόμαστε” με την ομάδα μας, με τον ρόλο μας. Προσπαθείς να κρατήσεις μία επαφή με τον 15χρονο εαυτό σου. Το “δώρο” που έκανα στην ελληνική τηλεόραση και το θέατρο είναι που έκανα τον “κακό”. Είναι ο πιο ενδιαφέρων ρόλος. Ο κακός είναι αυτός που πράττει και ο καλός αυτός που παθαίνει. Στους Πανθέους κάνω τον καλό, και όλο…παθαίνω!».

 «Από μία ηλικία ωριμότητας και μετά ονειρεύεσαι “να μην έρθουν χειρότερα τα πράγματα”»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης πρωταγωνιστεί στην κωμωδία «Μη σου τύχει» στο θέατρο Αθηνών.

«Είναι πολύ γνωστή ταινία, με πολύ γέλιο, είναι γνωστό έργο που το έχουμε ξεχάσει. Ήθελα χρόνια να «απαντήσω» στους φίλους μου κωμικούς. Σε αυτή την παράσταση «απαντώ» στους φίλους μου Γιάννη Μπέζο και Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μου «απαντάει» μέσα από τον δραματικό ρόλο που παίζει στο θέατρο. Είπαμε χαριτολογώντας πως φέτος θα ”καταστρέψουμε τις καριέρες μας”», σημείωσε ο αγαπημένος ηθοποιός.

«Από μία ηλικία ωριμότητας και μετά ονειρεύεσαι “να μην έρθουν χειρότερα τα πράγματα” και να τα διαχειρίζεσαι. Η σπουδαιότερη ευχή είναι να θυμηθούμε τον άνθρωπο, να γίνουμε περισσότερο ουμανιστές. Να σταματήσει ο αναθεωρητισμός στην Ευρώπη, να γίνουμε πολιτικά όντα και όχι κομματικά, να συνομιλούμε με τον άνθρωπο δίπλα μας και όχι να εχθρευόμαστε. Υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας που μας έχουν ανάγκη. Πολλές φορές αυτό μου το θυμίζει το κατοικίδιό μου που με κάνει να δίνω αγάπη σαν αυτή που μυ δίνει η ”Φούσκα”», τόνισε κλείνοντας ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Διαβάστε ακόμα

Αθηνά Μαξίμου – Αιμίλιος Χειλάκης: «Τον είδα και είπε “Θεέ μου…”» – «Δεν θα περάσει μέρα που δεν θα της πω σ’ αγαπώ»