Αλέξης Γεωργούλης – Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη: «Δεν υπάρχει κατηγορία, είμαι ηθικά και νομικά ελεύθερος να…»
Πρωινές εκπομπές

Αλέξης Γεωργούλης – Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη: «Δεν υπάρχει κατηγορία, είμαι ηθικά και νομικά ελεύθερος να…»

Αλέξης Γεωργούλης – Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη: «Δεν υπάρχει κατηγορία, είμαι ηθικά και νομικά ελεύθερος να…»

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε για πρώτη φορά εδώ και καιρό στην εκπομπή Πάμε Δανάη - Με ποιο κόμμα έκπληξη κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές;

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή Πάμε Δανάη για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο, μετά την καταγγελία που έγινε σε βάρος του.

Ο ηθοποιός μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν στην πολιτική και το Ευρωκοινοβούλιο ενώ αναφέρθηκε και για πρώτη φορά στην καταγγελία και τις αντιδράσεις του κόσμου όταν τον συναντά.

Αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην πολιτική και την Ευρωβουλή, αποκάλυψε με ποιο κόμμα κατεβαίνει ξανά υποψήφιος:

«Έχω πάρει την απόφαση, είπα ότι θα ήθελα να ξαναπροσπαθήσω για μια δεύτερη θητεία γιατί η απόρροια όλης αυτής της πενταετίας ήταν με θετικά συναισθήματα. Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά δεν έχει αλλάξει και είναι ο πολιτισμός. Στην πολιτική άρχισα να ασχολούμαι γιατί σκέφτηκα ότι αυτό δεν το υπερασπίζεται κανένας και δεν μιλάει κανείς για την χρησιμότητα του πολιτισμού.

Είδα τα πράγματα διαφορετικά. Κατέληξα ότι η επιλογή που έχω να κάνω να είναι όσο το δυνατόν πιο μη κομματικοποιημένη γίνεται. Όταν έπεσε η πρόταση από το Πράσινο Κίνημα είπα ότι είναι καλό να συνεργαστούμε. Το Πράσινο κίνημα είναι ένα μικρό κόμμα αλλά έχει κάνει δουλειά η οποία δεν φαίνεται».

«Δεν υπάρχει ούτε εξέλιξη ούτε κατηγορία στην υπόθεσή μου»

Για την καταγγελία την οποία έγινε γνωστή εις βάρος του, είπε:

«Με έναν τρόπο πολύ περίεργο έμαθα αυτή την ιστορία. Εγώ έμαθα απλώς ότι υπάρχει αίτημα για την άρση της ασυλίας μου. Μετά άρχισα να καταλαβαίνω τι συμβαίνει, είχα σοκαριστεί και σκεφτόμουν πως θα μπορούσε όλο αυτό να έχει συμβεί. Το περίεργο είναι ότι από την καταγγελία και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη και κανένα νεότερο. Εγώ την άρση της ασυλίας μου την προώθησα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, που βγήκε παρά πολύ γρήγορα.

Μετά η εισαγγελία των Βρυξελλών ήταν έτοιμη και ελεύθερη να με καλέσει, δεν υπήρξε κάποια κλήση και από ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει κάτι το οποίο επείγει, είναι παγωμένο. Είναι στα χέρια της εισαγγελίας των Βρυξελλών και δεν με έχουν καλέσει ακόμη με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποια εξέλιξη, ούτε κάποια κατηγορία. Δεν θα κοιτάξω να εκμεταλλευτώ την κατάσταση άρα αυτό που έχω να κάνω είναι αυτό που πιστεύω όσον αφορά τα πολιτικά και τη ζωή μου. Επαναλαμβάνω ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια ποινική δίωξη είμαι ηθικά και νομικά ελεύθερος να κατέβω στις εκλογές».

«Είναι μια πολύ δύσκολη και λεπτή κατάσταση γιατί πρέπει να καταλάβεις ότι όλα αυτά που λέγονται δημοσίως δεν έχουν καμία σχέση με την καταγγελία. Ο καθένας που μίλησε δημοσίως ήταν όπως εκείνος το φαντάζεται. Ίσως περίμεναν μια χιονοστιβάδα #metoo που να μην σταματούσε ποτέ. Αυτό που συγκινεί είναι ότι μίλησε ο κόσμος αψηφώντας τη χιονοστιβάδα αυτή. Με συγκινεί που κάποιοι μίλησαν χωρίς να έχουν μια δεύτερη σκέψη, χωρίς κάποιος να τους παροτρύνει. Δηλαδή να τους πάρω εγώ τηλέφωνο και να πω, ”μίλα για εμένα”, ή ”πως θα αλλάξουμε την κοινή γνώμη;”» είπε.

«Έρχονται και μου λένε “δεν το φάγαμε”»

«Όταν κυκλοφορώ έξω κάποιος θα έρθει και θα μου μιλήσει, αυτό γινόταν και παλιά. Πλέον έρχονται και μου λένε, ”να σου πω, εγώ σε πιστεύω να ξέρεις”, ή ”δεν το φάγαμε” ή ”κράτα γερά”, διάφορα που ένας πολίτης μπορεί να σου πει. Κοίταξα να κρατήσω απόσταση απ΄ όλο αυτό. Όταν πας να απαντήσεις σε ένα πρόσωπο που ακούνε 15 γίνεται λαϊκό δικαστήριο και υπερισχύει το δικό αυτού που φωνάζει περισσότερο. Αναγνωρίζω όλες τις γνώμες, ότι έχει πει ο καθένας γιατί είναι η άποψή του. Είμαι πάντα ανοιχτός προς τους ανθρώπους, έχω χτυπηθεί πολλές φορές βέβαια όχι με τέτοιο τρόπο. Καλό είναι να μην κλειδώνεις σαν άνθρωπος και να είσαι ανοιχτός αλλά να ξέρεις ότι είσαι και ευάλωτος».

Επίσης αναφέρθηκε στην υποκριτική και το ενδεχόμενο επιστροφής του, τι είπε:

«Δεν θέλω να αφήσω την υποκριτική. Είναι το οξυγόνο της ψυχής μου. Θα ήθελα πολύ να ξαναέκαναν το ”Είσαι το ταίρι μου”. Δεν φοβάμαι αν θα είναι τόσο πετυχημένο όσο το προηγούμενο, εμένα είναι σαν να μου λείπει αυτός ο χαρακτήρας».

Δείτε όλη τη συνέντευξη από την εκπομπή:

Διαβάστε επίσης:

Δανάη Μπάρκα: Η φωτογραφία με τον Αλέξη Γεωργούλη ενόψει Καθαράς Δευτέρας