Αλέξης Κούγιας: «Αυτό που έκανε η εισαγγελέας είναι η μεγαλύτερη παρανομία που μπορεί να γίνει»
Πρωινές εκπομπές

Αλέξης Κούγιας: «Αυτό που έκανε η εισαγγελέας είναι η μεγαλύτερη παρανομία που μπορεί να γίνει»

Αλέξης Κούγιας: «Αυτό που έκανε η εισαγγελέας είναι η μεγαλύτερη παρανομία που μπορεί να γίνει»

Όσα είπε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά της εισαγγελέως στην πολύκροτη δίκη

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή Πρωινό Σουσού μία μέρα μετά την αγόρευση των δικηγόρων Δασκαλάκη στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και επέρριψε ευθύνες στην εισαγγελέα για τις προτάσεις της απέναντι στην κατηγορούμενη.

«Όπως είναι γνωστό σε αυτές τις δίκες που έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια, όλες οι αγορεύσεις πρέπει να κατατίθενται γραπτώς στο δικαστήριο. Η κυρία εισαγγελέας αντί να καταθέσει γραπτώς αυτά που έλεγε, τα οποία ήταν εξυβριστικά και συκοφαντικά για την κατηγορουμένη, δεν τα κατέθεσε εγγράφως. Παρότι όταν τελείωσε την αγόρευση της υποσχέθηκε ότι θα την καταθέσει και εγγράφως».

«Εχθές πήγα στα δικαστήρια για αυτό το λόγο, για να παραλάβω αντίγραφα. Η κυρία εισαγγελέας υποστήριξε ότι ποτέ δεν είπε ότι θα την καταθέσει εγγράφως! Επίσης τόνισε ότι λάθος κατάλαβε η συνεργάτης μου. Αυτό είναι η μεγαλύτερη παρανομία που μπορεί να γίνει ποτέ. Όταν τελείωσε η διαδικασία και κυρίως όταν εκδοθεί η απόφαση, οποία και αν είναι απαγορεύεται ρητώς, ο οποιοσδήποτε και να είναι να εισάγουν στην δικογραφία το οποιοδήποτε έγγραφο. Αν αυτό το κάνει και το δεχτεί η γραμματέας συνιστά το έγκλημα την διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας που αυτουργός είναι η γραμματέας και ηθικός αυτουργός αυτός που δίνει το έγγραφο».

«Κατόπιν συνεννόησης με την κυρία κατηγορούμενη κατέθεσα απευθείας πειθαρχική αναφορά κατά της κυρίας εισαγγελέως για την ειρωνική στάση της προς την κατηγορούμενη. Καθώς υπάρχει άρθρο που ρητώς το απαγορεύει. Η έκφραση της κυρίας εισαγγελέως ότι, ”η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία να έχει μητέρα την κατηγορούμενη”, είναι συκοφαντική δυσφήμιση. Το πιθανότερο είναι να μην καταθέτει την πρόταση της για αυτή ακριβώς την φράση…».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Κούγιας: «Οι έντονοι χαρακτηρισμοί της εισαγγελέως προς την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι απαγορευτικοί»