Αλέξης Κούγιας: «Πυροβολεί» τους γιατρούς του Καραμανδάνειου νοσοκομείου: «Έλεγαν ψέματα. Είναι ψευδορκία…»
Πρωινές εκπομπές

Αλέξης Κούγιας: «Πυροβολεί» τους γιατρούς του Καραμανδάνειου νοσοκομείου: «Έλεγαν ψέματα. Είναι ψευδορκία…»

Αλέξης Κούγιας: «Πυροβολεί» τους γιατρούς του Καραμανδάνειου νοσοκομείου: «Έλεγαν ψέματα. Είναι ψευδορκία…»

Τι είπε για την έντσταση που είχε με τον υπουργό Υγείας για τη νομική προστασία στους γιατρούς της Τζωρτζίνας

Διευκρινήσεις πάνω στην αντιπαράθεσή του με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, έδωσε ο Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»  σε ό,τι αφορά τη νομική προστασία στους γιατρούς της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Ο κ. Κούγιας σε δήλωσή του επεσήμανε ότι ο υπουργός Υγείας, υποσχέθηκε την παροχή νομικής υποστήριξης στους γιατρούς του νοσοκομείου μετά τη μήνυση που κατέθεσε η εντολέας του σε βάρος τους για ψευδή κατάθεση.

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε πως, «η θέση του κατηγορουμένου είναι σεβαστή και μπορεί να χαράσσει με τους νομικούς του παραστάτες την υπερασπιστική του τακτική, όπως ο ίδιος κρίνει. Σε περίπτωση, ωστόσο, που αναφέρονται ψεύδη και συκοφαντικά γεγονότα για γιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι χρέος μου ως Υπουργός να τους παράσχω την νομική υποστήριξη που δικαιούνται. Είναι πάγια η εντολή μου να προστατεύουμε όποιον εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις».

«Δεν μαλώνω με τον υπουργό. Υπάρχει μία διαφορετική αντιμετώπιση ενός θέματος. Όπως είναι γνωστό είμαι υπερασπιστής της κυρίας Πισπιρίγκου, στη δίκη για την φερόμενη ανθρωποκτονία του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας, της Τζωρτζίνας, που έχασε τελευταίο τη ζωή του, και προηγουμένως είχε γίνει παραπληγικό. Υπάρχουν δύο κατηγορίες. Η μία είναι ότι προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί της, πριν αυτό χάσει τη ζωή του στο Καραμανδάνειο, όταν εκεί εισήχθη με διάφορα συμπτώματα και δεν το πέτυχε, γιατί κατά το κατηγορητήριο που έχει ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη ότι πήγε να το κάνει με ασφυξία, τελικά η κατηγορία είναι ότι πήγες να το κάνει με κεταμίνη. Σε αυτή την κατηγορία έχουν κληθεί μάρτυρες σχεδόν όλοι οι παιδίατροι του Καραμανδάνειου ως μάρτυρες κατηγορίας» ξεκαθάρισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο Αλέξης Κούγιας συνέχισε λέγοντας πως οι γιατροί που έχουν καταθέσει στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν έχουν κάνει το καθήκον τους και έχουν ψευδορκήσει.

«Αντί θα παιδοκαρδιολόγο, έστειλαν το παιδί σε νευρολόγο ο οποίος είπε ότι είναι αναρμόδιος γιατί το παιδί δεν έχει νευρολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα λόγω του θανάτου των προηγουμένων αδερφών του και ότι το παιδί πρέπει να το εξετάσει παιδοκαρδιολόγος. Ο γιατρός αυτός είπε στο δικαστήριο ότι εάν το παιδί του είχε αυτά τα συμπτώματα θα το είχε πάρει και θα το είχε πάει στην Αμερική για να το σώσει, γιατί το πρόβλημα του ήταν καρδιακό»,

«Εδώ έρχονται τα σημεία που συμβούλευσα την κατηγορουμένη ότι πρέπει να μηνυθούν οι προηγούμενοι γιατροί, οι παιδίατροι δηλαδή που εξαφανίστηκαν και άφησαν ειδικευόμενους. Οι μηνύσεις γίνονται γιατί, οι γιατροί, που εξαφανίστηκαν προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες της ανακοπής που συνέβη, γιατί προϋπήρξε καρδιολογικό πρόβλημα και ποτέ δεν εξετάστηκε, έλεγαν ψέματα. Είναι ψευδορκία. Και ήρθε ο υπουργός χωρίς να ξέρει την υπόθεση για τους γιατρούς που ψευδόρκησαν… Λες και απαγορεύεται να μηνύεις γιατρούς που ψευδορκούν και που δεν έκαναν το καθήκον τους».