Άλλος Άνθρωπος – Δικηγόρος Πολυχρονόπουλου: «Οι ενδείξεις δεν αρκούν για να λιθοβοληθεί κάποιος»
Πρωινές εκπομπές

Άλλος Άνθρωπος – Δικηγόρος Πολυχρονόπουλου: «Οι ενδείξεις δεν αρκούν για να λιθοβοληθεί κάποιος»

Άλλος Άνθρωπος – Δικηγόρος Πολυχρονόπουλου: «Οι ενδείξεις δεν αρκούν για να λιθοβοληθεί κάποιος»

Όσα είπε με αφορμή την προκαταρτική εξέταση που έχει διαταχθεί

Την εντολή έναρξης εισαγγελικής έρευνας για τον «Άλλο Άνθρωπο» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η δικαστική συντάκτρια, Άννα Κανδύλη, στο Χαμογέλα και πάλι, οι αρχές έχουν βρει τέσσερις λογαριασμούς με καταθέσεις που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μεταξύ άλλων, έχουν κατατεθεί χρήματα και σε λογαριασμούς συγγενικών προσώπων, οι οποίοι κατηγορούνται και για συνεργία.

Μάλιστα, τουλάχιστον 600 χιλιάδες ευρώ φαίνεται ότι έχουν «φύγει» σε εταιρείες που αφορά τον τζόγο και δεν υπάρχει καμία κίνηση ανάληψης.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οι συγγενείς του για συνεργία.

Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, μίλησε ζωντανά στην εκπομπή σχετικά με τα όσα έχουν προκύψει.

«Μιλώντας γενικά όταν ξεκινάει μια έρευνα να ξεκινήσει για ένα αδίκημα και να προκύψουν άλλα οχτώ. Ειδικότερα μιλώντας, υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Η κουζίνα Άλλος Άνθρωπος έχει κάνει περί τις χίλιες δράσεις. Δεν αρκεί ένας ερανικός λογαριασμός. Αν μιλάμε για την πλήρη συμμόρφωση του νόμου, θα έπρεπε να υπάρχει ένας λογαριασμός για το τάδε παιδί να πάει στο εξωτερικό κτλ. Δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σε αυτό το πλαίσιο. Τα φορολογικά αδικήματα προβλέπουν ένα πρόστιμο αλλά σίγουρα δεν είναι εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι καταθέσεις που έχουν γίνει είναι μικρά χρηματικά ποσά. Εκείνο που ενδεχομένως να δούμε γιατί αυτό έχει καίρια σημασία είναι να φύγει η λάσπη, ο κιτρινισμός ότι τα χρήματα που δόθηκαν χρησιμοποιήθηκαν αλλού. Ας περιμένουμε λιγάκι! Στην Κιβωτό αυτή τη στιγμή δεν έχουν να συντηρηθούν. Σήμερα που μιλάμε ο Άλλος Άνθρωπος μαγειρεύει, κάποιος άνθρωπος έφαγε!

Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να ελεγχθεί η δράση. Όταν στον Άλλον Άνθρωπο πήγαινε ένας άστεγος και έλεγε “θέλω μια κουβέρτα” και του την αγόραζε, όσα χρήματα και αν περνούσαν σε νόμιμες διαδικασίες, πώς μπορεί να υπάρχει πλήρης καταγραφή;

Νομικά είναι περιορισμένη η δυνατότητά μου να αναφερθώ σε στοιχεία δικογραφίας. Γενικά μιλώντας όταν εξετάζουμε ένα θέμα που είναι τόσο σοβαρό, η προσωπική μου γνώμη είναι να περιμένουμε να δούμε επίσημα στοιχεία. Προς το παρόν, έχουμε μια διάταξη που λέει ότι υπάρχουν υπόνοιες και ενδείξεις. Οι ενδείξεις δεν αρκούν για να καταδικάζουν κάποιον πόσο μάλλον να λιθοβοληθεί κάποιος».

Διαβάστε επίσης

Ο Άλλος Άνθρωπος – Ελένη Μενεγάκη: «Καμιά φορά μένει η στάμπα στο μυαλό…»