Ανδρέας Μικρούτσικος: Όσα είπαν Γερμανού, Χρηστίδου, Αρναούτογλου, Χαρδαβέλλας, Φασουλής, Ζουγανέλης
Πρωινές εκπομπές

Ανδρέας Μικρούτσικος: Όσα είπαν Γερμανού, Χρηστίδου, Αρναούτογλου, Χαρδαβέλλας, Φασουλής, Ζουγανέλης

Ανδρέας Μικρούτσικος: Όσα είπαν Γερμανού, Χρηστίδου, Αρναούτογλου, Χαρδαβέλλας, Φασουλής, Ζουγανέλης

Αλλά και οι παίκτες του Βig Brother, του Fame Story καθώς και η Εύη Δρούτσα

Υπερπλήρες σε δηλώσεις ήταν το αφιέρωμα της Super Κατερίνας στον Ανδρέα Μικρούτσικο με δηλώσεις αγάπης από παρουσιαστές και ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί του. Ακόμα και ο νικητής του πρώτου Big Brother, Γιώργος Τσάκας μίλησε ενώ ξεχωρίζουν όσα είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης και ο Μεγακλής Βιντιάδης.

Ας δούμε τι είπαν:

Σίσσυ Χρηστίδου

«Επειδή έχουμε συγγενέψει, είναι ο συμπέθερος, μας δένει μία κουμπαριά. Ήταν από τους ανθρώπους που παρακολουθούσα όταν ονειρευόμουν ότι θα κάνω αυτή τη δουλειά.

Είναι πολύ δοτικός, αγκαλιάζει τα νέα παιδιά και δεν σε κάνει να νιώθεις μειονεκτικά που ξεκινάς και δεν μπορούμε να το πούμε αυτό για όλους τους ανθρώπους της τηλεόρασης.

Ήταν πάντα πολύ δοτικός και γενναιόδωρος στην αγκαλιά, στη φροντίδα. Αυτό που δίνει σαν παράδειγμα είναι η ειλικρίνεια και η αλήθεια και αυτή είναι που “σπάζει” το γυαλί.

Κάθε φορά που του ζητάω βοήθεια είναι πάντα εδώ, του το χρωστάω».

Ναταλία Γερμανού

«Αγαπημένε μου Αντρέα, πόσα πράγματα έχω να θυμάμαι από σένα;

Θυμάμαι πόσο με απελευθερώσατε ραδιοφωνικά με τη Σοφία Βόσσου στον ΣΚΑΪ, θυμάμαι τα γέλια μας, τα Χριστούγεννα που περνούσα σπίτι μας.

Επίσης το Fame Story που το έχω συνδέσει με σένα και θα είχε πάει… αν δεν ήσουν εσύ.

Είσαι αδιανόητα ευθύς, δοτικός, ταλαντούχος, γενναιόδωρος. Ένα απωθημένο έχω, που δεν έχουμε γράψει μαζί τραγούδι».

«Την έλεγα “πουτίγκα” γιατί μου θύμιζε κάτι χριστουγεννιάτικο» αποκάλυψε ο Αντρέας. «Δεν έφαγα ποτέ πουτίγκα, την άφησα να φάει όλους τους άντρες, την έλεγα “θηλυκό Αντρέα”».

Γρηγόρης Αρναούτογλου

«Ο Ανδρέας είχε πάντα να κρατάει τον κόσμο σε μια εγρήγορση, νομίζω είναι “μάγος”. Εμένα η ιστορία δεν ήταν να κλέψω στοιχεία αλλά να τον θαυμάσω και πώς μπορώ να το κάνω κι εγώ. Ο Αντρέας για μένα είναι σαν μεγάλος αδελφός μου που πήγε στην Αμερική και δεν πρόλαβα να ζήσω.

Τον σέβομαι και τον αγαπώ. Έψαξα να τον βρω μετά από κάποιο διάστημα που ήταν εξαφανισμένος. Αντρέα, δεν μπορώ να μιλήσω για σένα γιατί κάποια πράγματα είναι βαθιά μέσα, εγώ θα είμαι εκεί».

«Δεν είμαι κάτι για να ψάχνω διαδόχους. Επιμένω σε αυτή την άποψη. Έχουμε 55 χρόνια κρατικής τηλεόρασης και 35 ιδιωτικής. Από τους βασικούς συντελεστές είναι ο Γρηγόρης, πρώτης αναφοράς. Τον θεωρώ μοναδικό. Υπάρχουν πρόσωπα που έχουν ξεπεράσει το κριτήριο “αριθμός”. Έχει μία διάρκεια, είναι αυτό που είναι» είπε ο Ανδρέας σχολιάζοντας το βίντεο.

Μάλιστα και η σύντροφος του Γρηγόρη, Νάνσυ Αντωνίου μίλησε για τον παρουσιαστή που τον γνώρισε ως σπουδάστρια.

«Σε έκανε πάντα να νιώθεις πάρα πολύ άνετα ακόμα κι αν ήσουν ο πιο μικρός στην παραγωγή. Είναι ένας άνθρωπος αγκαλιά. Του άρεσαν οι γυναίκες αλλά δεν τις έφερνε σε δύσκολη θέση. Τις προστάτευε.

Είχαμε πάει μια μονοήμερη στο Ναύπλιο κάποια παιδιά από τη σχολή που κάναμε παρέα και δεν μας άφηνε να φύγουμε από ένα μαγαζί αν δεν μας έπαιρνε κάτι».

Κατερίνα Ζαρίφη

«Ήταν ένας αστικός μύθος για εμάς. Ήμασταν δημοσιογραφάκια στα πλατό και ακούγαμε “έρχεται ο Μικρούτσικος” και τρέχαμε. Έχει μια παιδικότητα και μία τρέλα που μου ταιριάζει πολύ. Έχει όλη την γκάμα των συναισθημάτων. Θα συμβουλευτώ πάντα τον Αντρέα όπως έκανα και για την εκπομπή γιατί έχει φρέσκια άποψη.

Θα ήθελα να κάνω μαζί του μια εκπομπή σαν τον Στην υγειά σας, να διαρκεί ένα 6ωρο, μουσικός μαραθώνιος.

Θα ήθελα να του πω να παραμείνει αυθεντικός μόνο στη χαρά. Μην συγχίζεσαι Ανδρέα μου!».

Κώστας Χαρδαβέλλας

«Με έλεγε γεροντόβλαχο κι εγώ παλιόγερο. Κάναμε πολύ ωραίες πλάκες. Μία από τις φάρσες έγινε την ημέρα του γάμου του. Όταν παντρευόταν τη Φωτεινή Γεωργαντά είχαμε συνεννοηθεί εκείνη να εξαφανιστεί κι εγώ να κάνω ότι την ψάχνω.

Είναι από τους ανθρώπους που ξέρει πολύ καλά τηλεόραση αλλά γεροντοκοριάζει. Αδελφέ χαλάρωσε λίγο! Τσακώνεται με όλον τον κόσμο! Χαλάρωσε γιατί μεγαλώνουμε και έχουμε και καρδιά!» του είπε με χιούμορ ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Μίμης Ανδρουλάκης

Γνωριμία ετών μετράνε ο Ανδρέας με τον πρώην βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη. Όπως ανέφερε γνώρισε τον Ανδρέα στο φροντιστήριο του πατέρα του στο κέντρο της Αθήνας.

«Μόλις τον γνώρισα σκέφτηκα πως μοιάζει με τον Αλέν Ντελόν. Ένα ταλέντο στα μαθηματικά που και αυτός και ο αδελφός του μας υποδεικνύουν τη βαθύτερη σχέση της μουσικής με τα μαθηματικά. Στον ναυαγισμό φαίνεται το μεγαλείο της προσωπικότητας» είπε και αφιέρωσε Ερωτόκριτο στον φίλο του.

Σταμάτης Φασουλής

«Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο παιδί, ακραίο όπως φάνηκε αλλά με έναν τρόπο λες και ήθελε να ρουφήξει τη ζωή. Όμως όπως όλοι μετά τη Μεταπολίτευση κυνηγάμε το απόλυτο γιατί ζήσαμε το απόλυτο σκότος. Δεν σε φτάνουν τα λόγια σου για τη σκέψη σου που τρέχει με ταχύτητα φωτός. Κυνήγησες τη ζωή αλλά σε κυνήγησε και αυτή. Άλλαξε την τηλεόραση. Έτσι είναι οι ακραίοι άνθρωποι, οι ενδιαφέροντες άνθρωποι».

Γιάννης Ζουγανέλης

Απίστευτες στιγμές από το παρελθόν είχε να θυμηθεί και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

«Ο Ανδρέας έπαιζε μπάσο παθιασμένος και τότε οι μουσικοί κάθονταν και ήρθε ο Ξυλούρης και μου είπε “αυτός κουνιέται πολύ, συμβαίνει τίποτα;”.

Η προσφορά του στην τηλεόραση είναι ιδιότυπη»

Μεγακλής Βιντιάδης

«Ένα όνομα μια ιστορία. Έχουμε κάνει αμέτρητες τηλεοπτικές επιτυχίες. Μιλάει σωστά Ελληνικά.

Τον αγαπώ πάρα πολύ.  Θα ήθελα να συναντηθώ με τον Ανδρέα και να πάμε σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί που είναι η αδυναμία μου».

Τσάκας – Πρόδρομος

Για τον Ανδρέα Μικρούτσικο μίλησαν οι δύο φιναλίστ του πρώτου Big Brother, Πρόδρομος Καθηνιώτης και Γιώργος Τσάκας.

«Ο κόσμος μας γνώρισε ως ένα αρσενικό ζευγάρι. Βγήκα μόνο για τον Ανδρέα. Με γράμματα κεφαλαία, μεγαλώσαμε μαζί του στην τηλεόραση. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ να μιλάω μαζί του σαν να γνωριζόμαστε χρόνια» είπε ο Γιώργος Τσάκας.

«Μας έλεγες μικρούς ήρωες της καθημερινότητάς μας» είπε ο Πρόδρομος.

Ελεάννα Παπαϊωάννου

Η παίκτρια του Fame Story  Ελεάννα Παπαϊωάννου ήταν στο πλατό να μιλήσει για τον Ανδρέα.

«Θα ήταν τιμή να μου γράψει τραγούδι. Είναι από τους πιο ζεστούς ανθρώπους. Πριν από 20 χρόνια στο πρώτο Fame Story που νόμιζαν ότι ο Ανδρέας δημιουργούσε ήρωες, μας προστάτευε. Δεν άφηνε να βγουν πράγματα που ήθελε η παραγωγή. Κανένας δεν έμαθε ότι έφυγα από το σπίτι δύο φορές με ασθενοφόρο μέσα στη νύχτα και την επόμενη μέρα η μητέρα μου ήθελε να πάρει ελικόπτερο να με πάρει. »

Εύη Δρούτσα

Επική και η παρουσία της στιχουργού Εύης Δρούτσα που όπως του είπε «5 ώρες θα κάνει η εκπομπή να τελειώσει,  ηρέμησε αγάπη μου!».