Άντζελα Γκερέκου: «Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια ψυχοθεραπείας και ανάλυσης για να….»
Πρωινές εκπομπές

Άντζελα Γκερέκου: «Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια ψυχοθεραπείας και ανάλυσης για να….»

Άντζελα Γκερέκου: «Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια ψυχοθεραπείας και ανάλυσης για να….»

«Έχω έρθει κοντά στην πίστη»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» βρέθηκε η Άντζελα Γκερέκου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δουλειά που έχει κάνει με τον εαυτό της όλα αυτά τα χρόνια.

Η ηθοποιός παραδέχτηκε πώς γνώμονας για τη ζωή της είναι η αγάπη και η δύναμη πώς όλα θα γίνουν!

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να θεωρεί πιο σημαντική αξία στη ζωή τις ανθρώπινες σχέσεις. Τη μεταξύ μας στήριξη και την αγάπη που μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα. Ανεξαρτήτως των επιλογών που κάνεις να έχεις αυτή την αξία. Να εξελίσσεσαι μέσα από την πεποίθηση ότι με αγάπη, με ενσυναίσθηση και την ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων, να είναι η συγκολλητική αξία.

Είναι στιγμές που λυγίζω αλλά έχω σηκωθεί πάλι πάνω, έχω σηκώσει μανίκια και έχω πει “όχι”. Δεν υπάρχει στη ζωή αρχή και τέλος αλλά η αγάπη για τη ζωή. Μου έχουν συμβεί δύσκολες στιγμές στη ζωή μου. Επιστρατεύεις το κέντρο σου. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έχει δώσει τη δυνατότητα να δουλεύω τον εσωτερικό μου κόσμο. Αυτό μου δίνει την σταθερότητα! Να μπορώ να μετατρέψω το “κακό” σε καλό.

Στην κόρη μου της λέω να αγαπάει τον εαυτό της. Να νιώθει πώς ό,τι και να της πουν ή επίκριση ή θαυμασμός, να ξέρει και να έχει ανακαλύψει ποια είναι. Να έχει μια σταθερή δυναμική μέσα της! Για κάθε παιδί είναι σημαντικό να έχει τον δικό του εσωτερικό κέντρο και αυτοπεποίθηση. Να μην εξαρτάται από οποιαδήποτε άλλη δύναμη έξω.

Ήμουν πάντα ανήσυχη, ήταν η ιδιοσυγκρασία μου. Ήθελα να ανακαλύψω, να φύγω, να πετάξω, να πάω τον γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό. Αλλά αισθανόμουν ότι είχα πάντα ένα καταφύγιο, να γυρίσω, να πάρω δύναμη και να φύγω. Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια ψυχοθεραπείας και ανάλυσης. Ήθελα να ψάξω τον εαυτό μου και έτσι ξεκίνησε ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Έχω έρθει κοντά και με την πίστη. Είχε να κάνει με την ανάγκη μου να βρω απαντήσεις».