Άρης Σοϊλέδης: «Εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά…»
Πρωινές εκπομπές

Άρης Σοϊλέδης: «Εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά…»

Άρης Σοϊλέδης: «Εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά…»

Ο ποδοσφαιριστής μίλησε για τη μάχη του με ψυχολογικά θέματα που οδήγησαν στην κόπωση

Ο ποδοσφαιριστής Άρης Σοϊλέδης και ο Καθηγητής Ψυχιατρικής, Νίκολαος Σμυρνής μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την κόπωση, την υπερκόπωση, τα σημάδια που «προδίδουν» μία τέτοια κατάσταση και τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης.

Τα ζητήματα υπερκόπωσης και χρόνιας κόπωσης ταλαιπωρούν πάρα πολλούς ανθρώπους.

«Εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά»

Ο Άρης Σοϊλέδης μίλησε για την υπερκόπωση και πώς βίωσε αυτή την κατάσταση.

«Ξεκίνησε ένας τραυματισμός, μετά ήρθε μετά από μία στεναχώρια και μία δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, διότι εκείνο το 6μηνο πριν έρθει ο τραυματισμός είχα χάσει τον αδερφό μου και μετά από 6 μήνες έχασα και τον μπαμπά μου, και η ψυχολογία μου δεν ήταν καλή, για να μπορώ να αποδίδω το αναμενόμενο αγωνιστικά.

Το σώμα μου δεν τα εξωτερίκευε και όλο αυτό μετατράπηκε σε έναν τραυματισμό που δεν μπορούσα να αποφύγω και να θεραπευτώ. Και αυτό έφερε μία κόπωση στο σώμα μου, κατάσταση από την οποία δεν μπορούσα να βγω εύκολα.

Είχα την τύχη να είμαι σε μία μεγάλη ομάδα, στην Στεάουα Βουκουρεστίου που είχε αξιόλογους ανθρώπους σε κάθε τομέα. Ήταν σημαντικό ψυχολογικό πλήγμα που πέρασε στο σώμα μου», είπε αρχικά ο γνωστός ποδοσφαιριστής.

«Προσπάθησα να ενταχθώ στις προπονήσεις και να φτάσω στο επίπεδο των άλλων αθλητών. Λόγω των πολύωρων προπονήσεων που έκανα και της κακής ψυχολογικής κατάστασης ένιωσα ότι δεν μπορώ να ακολουθήσω τους ρυθμούς προπόνησης που είχα συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά», συμπλήρωσε.

«Συμβουλεύτηκα τους υπεύθυνους της ομάδας, κάναμε ένα τεστ κοπώσεως, βάρεσε «κόκκινο» και θεωρήσαμε ότι αυτό ήταν και θέμα ψυχολογίας. Μίλησα με ψυχολόγο και κάπως ήρθαν τα πράγματα στη θέση τους. Κάποια στιγμή μου είχε κοπεί η όρεξη, δεν μπορούσα να σηκωθώ από τον καναπέ, πράγματα που δεν τα συνήθιζα ως άνθρωπος. Με τρόμαξε αυτό το πράγμα», πρόσθεσε.

«Στην δική μου περίπτωση, επειδή όλα ξεκινούν από το μυαλό, εάν η ψυχολογική κατάσταση δεν είναι καλή, εκεί ξεκινούν τα προβλήματα. Όταν ο εγκέφαλος δεν δίνει τις εντολές στο σώμα κάτι δεν πάει σωστά. Με βοήθησε ο ψυχολόγος πολύ γι΄αυτό που πέρασα, και ρίξαμε εκεί όλο το βάρος και άρχισε το σώμα να λειτουργεί. Γι΄αυτό θεωρώ ότι όλα ξεκινούν από το μυαλό», συμπλήρωσε ο Άρης Σοϊλέδης.

Διαβάστε ακόμα

Ξέσπασε ο Άρης Σοϊλέδης: «Τι μπορείς να έχεις στο σκ@τοκεφάλι σου μέσα για να φερθείς έτσι;»