Αύγουστος Κορτώ: «Πήρα τα χάπια στο καθιστικό, κάθισα στην άκρη του κρεβατιού και είπα…»
Πρωινές εκπομπές

Αύγουστος Κορτώ: «Πήρα τα χάπια στο καθιστικό, κάθισα στην άκρη του κρεβατιού και είπα…»

Αύγουστος Κορτώ: «Πήρα τα χάπια στο καθιστικό, κάθισα στην άκρη του κρεβατιού και είπα…»

Όσα είπε για τον γάμο του και το ενδεχόμενο να γίνει πατέρας

Στην εκπομπή, Δύο στις 10, παραχώρησε συνέντευξη ο Αύγουστος Κορτώ και αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που έχει βιώσει αλλά και για τον γάμο του με τον σύζυγό του, Τάσο.

«Το Πράσινο Αστέρι είναι ένα βιβλίο για τον θάνατο, το πένθος κι όλα αυτά τα πράγματα τα μαθαίνουμε σαν ξένη γλώσσα μέχρι να εξοικειωθούμε ότι είμαστε περαστικοί.

Δεν νοσταλγώ τα νιάτα μου και την εφηβεία μου. Ήταν μοναχική, ήταν πικραμένη. Στα 20 ήμουν παχύσαρκος, μετά έγινα λιπόσαρκος γιατί έκανα μια τρομακτική δίαιτα. Ήταν και πάλι βυθισμένη στην μοναξιά. Οι άνθρωποι που τολμούσαμε να πάμε στα γκέι μπαρ στη Θεσσαλονίκη ήμασταν οι ίδιοι και οι ίδιοι. Υπήρχε ο τρόμος!

Στην Αθήνα άρχισα να ζω ελεύθερα γιατί ήμουν άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Επιζητούσα την σαρκική επαφή από πολύ νωρίς. Στα 4-5 ήξερα ότι με τραβούσε το αγορίστικο σώμα. Μέσα μου σε ό,τι αφορούσε την επιθυμία ήμουν απόλυτα ελεύθερος. Δεν υπήρχε περίπτωση να παραμυθιάσω τον εαυτό μου ότι θα μάθω να ελκύομαι από γυναίκες γιατί ήταν αδύνατο. Ήταν σαν να έλεγα ότι θα μάθω γραμμική Α’. Η ελευθερία ήρθε σταδικά!

Εγώ και ο Τάσος έχουμε φάει πάρα πολύ χολή, λεκτική βία γιατί ποστάραμε φωτογραφίες μας μαζί ως ζευγάρι. Δύο 25αρηδες που ανεβάζουν μια φωτογραφία που είναι αγκαλιασμένοι. Σκανδαλώδες! Κανένας άλλος ομοφυλόφιλος δεν είχε αναφερθεί στον σύντροφό του με τις τρεις συνταρακτικές λέξεις “ο άντρας μου”;

Η μητέρα μου ήταν ένας ανεξάντλητος πυρήνας στοργής. Με μεγάλωσε με την αίσθηση πώς ό,τι θες θα το αποκτήσεις. Με τα χρόνια η αρρώστια της γινόταν δυσβάστακτη. Επέζησα μετά την αυτοκτονία της, πάλεψα με την διπολική διαταραχή. Η αυτοκτονία που είναι από τα μεγαλύτερα κοινωνικά ταμπού πρέπει να αντιμετωπίζεται ως το ακραίο σύμπτωμα μιας σοβαρής νόσου. Μετά την απόπειρα, νοσηλεύτηκα στο Αιγινήτειο. Κανένας άνθρωπος δεν βλέπει ως λύτρωση το ψυχιατρείο. Οι περισσότεροι το φοβούνται περισσότερο από την φυλακή. Πήρα τα χάπια στο καθιστικό, πήγα στην πόρτα στης κρεβατοκάμαρας, κάθισα στην άκρη του κρεβατιού και είπα “Αυτό που μου έκανε η Κατερίνα, δεν θα το κάνω στον Τάσο”. Αυτό που επείγει είναι να ζήσω για τον Τάσο και εκεί έτρεξα και πήρα το 166.

Τον Τάσο θα μπορούσα να τον παντρεύομαι κάθε μέρα. Τον ένιωθα σύζυγο από πολύ νωρίς! Τη βέρα δεν την έχω συνηθίσει ακόμα, είναι σαν να ονειρεύομαι. Ήθελα να τον παντρευτώ από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα. Δεν ξέρω αν είμαι ανιδιοτελής για να γίνω πατέρας. Δεν θέλω ένα παιδί που με λατρεύει, που είμαι ο κόσμος του να με δει κομματιασμένο».

Διαβάστε επίσης

Αύγουστος Κορτώ για τον γάμο με τον σύντροφό του: «Είναι νωρίς να σκεφτούμε για απόκτηση παιδιού»