Αχιλλέας Μπέος: «Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να κλαίω, έχω μάθει να σηκώνω τα χέρια και να δουλεύω»
Πρωινές εκπομπές

Αχιλλέας Μπέος: «Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να κλαίω, έχω μάθει να σηκώνω τα χέρια και να δουλεύω»

Αχιλλέας Μπέος: «Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να κλαίω, έχω μάθει να σηκώνω τα χέρια και να δουλεύω»

Ο δήμαρχος Βόλου για την κατάσταση που επικρατεί πλέον στην περιοχή μετά την κακοκαιρία

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» για την κακοκαιρία Elias που έπληξε τον Βόλο λίγες εβδομάδες μετά την κακοκαιρία Daniel.

Μιλώντας στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, ο Αχιλλέας Μπέος, τόνισε ότι στον Βόλο μαζεύουν ακόμα τα κομμάτια τους, ενώ απάντησε και στο γιατί δεν έχουν μαζευτεί ακόμα τα φερτά υλικά από τα σπίτια των κατοίκων.

«Τα σημαντικά προβλήματα επικεντρώνονται σε όλο τον Βόλο. Υπάρχουν φερτά υλικά και γίνεται μία γιγαντιαία επιχείρηση για να απομακρυνθούν. Τι να κάνουμε, να μπούμε στα σπίτια των ανθρώπων; Τα μηχανήματά και οι χειριστές δουλεύουν τόσες μέρες. Πόσο να αντέξουν οι άνθρωποι; Ο Βόλος βιώνει αυτήν την καταστροφή γιατί έσπασαν τρεις ποταμοί και βγήκαν τα φερτά υλικά. Να είστε σίγουροι πως ο Βόλος θα επανέλθει.

Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να κλαίω, έχω μάθει να σηκώνω τα χέρια και να δουλεύω. Και αυτό κάνουμε. Κάθε μέρα και να είστε σίγουροι ότι ο Βόλος πολύ σύντομα θα επανέλθει και θα τον χαιρόμαστε. Εμείς δουλεύουμε 20 ώρες την ημέρα. Δεν μπορούμε να μπούμε στο σπίτι των κατοίκων αλλά η κυβέρνηση πρέπει να δώσει αποζημιώσεις κα να δει τι έχει συμβεί. Πού να βρει τα κονδύλια ο δήμος; Αυτή τη στιγμή στον Βόλο υπάρχουν πάνω από 200 συνεργεία», είπε αρχικά.

«Στη σύσκεψη που έγινε δεσμευτήκαν πως θα δώσουν λεφτά. Μας ενδιαφέρει να αποζημιωθεί κόσμος και μου είπαν πως έχουν βγει ήδη 36 εκ. Αλλά δεν είναι η δουλειά μας εμάς αυτή, αλλά να αποκαταστήσουμε την πόλη. Αυτή είναι δουλειά του κράτους. Τις πρώτες δύο μέρες είχαμε πρόβλημα με την υδροδότηση γιατί δεν είχαμε ρεύμα και ακόμα υπάρχει πρόβλημα.

Το νερό δεν είναι πόσιμο αλλά είναι ακίνδυνο. Πόσιμο θα είναι εφόσον και εάν έρθουν τα δείγματα. Αγωγοί έχουν σπάσει, τα φτιάξαμε και ξαναέσπασαν. Λέγανε πως το φαινόμενο θα γίνει μετά από 300 χρόνια και έγινε μέσα σε δύο εβδομάδες. Η εκτίμησή μου είναι πως θα έπρεπε να γίνουν κάποια πράματα αλλά αυτό ο όγκος νερού ήταν τεράστιος και με τη φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανείς», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου.

Διαβάστε ακόμα

Βόλος – Κραυγή απόγνωσης από τους πολίτες – «Έπεσε “βόμβα”»