Update – Canadair: Σπαραγμός στην κηδεία του σμηναγού Χρήστου Μουλά – Τραγική φιγούρα η εγκυμονούσα σύζυγος
Πρωινές εκπομπές

Update – Canadair: Σπαραγμός στην κηδεία του σμηναγού Χρήστου Μουλά – Τραγική φιγούρα η εγκυμονούσα σύζυγος

Update – Canadair: Σπαραγμός στην κηδεία του σμηναγού Χρήστου Μουλά – Τραγική φιγούρα η εγκυμονούσα σύζυγος

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ταξίδεψε στην Κρήτη για να δώσει το «παρών»

Λίγο μετά τις 10 το πρωί έφτασε στον Ιερό Ναό Σεργίου και Βάκχου στο Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα Χανίων η σορός του κυβερνήτη του Canadair, Χρήστου Μουλά, που χάθηκε στην Κάρυστο την ώρα της κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Εκεί βρέθηκε και άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας όπου απέδωσε τιμές, ενώ το ξίφος και το καπέλο του κρατούσε κάποιος από τη μονάδα του.

Το φέρετρο μεταφέρθηκε σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, ενώ βουνά τον υποδέχτηκε η οικογένεια, η οποία ειναι σοκαρισμένη απο τη μεγάλη απώλεια.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραστεί στην κηδεία, η οποία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι στους δύο ιπτάμενους απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του αντιπτεράρχου, ενώ το Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι «υιοθετεί» το αγέννητο παιδί, του Χρήστου Μουλά.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα τοπικά Μέσα

Update

Παρόντες είναι ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων, οι αρχηγοί των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Τιμές αποδίδουν τα τιμητικά αγήμα των τριών Όπλων.

Στέφανα σεβασμού και τιμής απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης αντιστράτηγος, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, δήμαρχοι, φορείς κ.α

Με απόφαση του Δημάρχου Αποκορωνα Χαράλαμπο Κουκιανακη θα δοθούν τα ονόματα των δύο πιλότων σε δρόμο και πλατεία του Γαβαλοχώριου. Συγγενείς, συμμαθητές, φίλοι και οι συνάδελφοί του στην Πολεμική αεροπορία και την ιπτάμενη οικογένεια των Canadair όπως επίσης εκατοντάδες Χανιώτες από όλο το νομό, παρακολουθώντας συντετριμμένοι την εξόδιο ακολουθία, συμπάσχοντας στον πόνο των γονιών του με άνθη και φωτογραφίες του, στα χέρια τους.

Τραγική φιγούρα είναι η σύζυγός του άτυχου άνδρα που διανύει τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της και ο γιατρός της συνέστησε να φύγει από την κηδεία λόγω της άσχημης κατάστασής της.