Δάφνη Καραβοκύρη: Συγκλονίζει μιλώντας για τη μητέρα της – «Ο πιο συχνός χαρακτηρισμός που άκουγα ήταν “τρελή”»
Πρωινές εκπομπές

Δάφνη Καραβοκύρη: Συγκλονίζει μιλώντας για τη μητέρα της – «Ο πιο συχνός χαρακτηρισμός που άκουγα ήταν “τρελή”»

Δάφνη Καραβοκύρη: Συγκλονίζει μιλώντας για τη μητέρα της – «Ο πιο συχνός χαρακτηρισμός που άκουγα ήταν “τρελή”»

Η παρουσιάστρια μίλησε για τη διπολική διαταραχή με την οποία δίνει μάχη η μητέρα της

Η παρουσιάστρια Δάφνη Καραβοκύρη και ο καθηγητής Ψυχιατρικής, Δημήτρης Δικαίος μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας Vita» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την διπολική διαταραχή.

Η παρουσιάστρια μίλησε για τη διπολική διαταραχή με την οποία διαγνώστηκε η μητέρα της.

«Η μητέρα μου διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή το 2005-2006 όταν χρειάστηκε να πάει σε ψυχίατρο για να λάβει την αναπηρική της σύνταξη λόγω του καρκίνου που είχε περάσει. Ως παιδί αυτό που εκλάμβανα τότε ήταν έλλειψη αγάπης και ασυνεννοησία. Δεν μπορούσα να το αποκωδικοποιήσω. Τα συμπτώματα που βίωνε η ίδια ήταν μία βαθιά θλίψη, μια εξωφρενική μελαγχολία ένα βάρος, κλάμα και έντονο εκνευρισμό με τα πάντα, και φυσικά κυκλοθυμία. Αυτό που την ενοχλούσε πάντα ήταν ο χαρακτηρισμός «τρελή». Όταν ένας άνθρωπος τα βιώνει όλα αυτά και δεν ξέρει πώς λέγεται αυτό, δεν μπορεί να τα εξηγήσει όλα αυτά», είπε η Δάφνη Καραβοκύρη.

«Μεγάλη μου είπε ότι όταν την διέγνωσε ο ψυχίατρος έκανε μία ανάδρομή και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Προσπάθησε να φέρει μνήμες για να αποδείξει στον εαυτό της ότι δεν είναι «τρελή» και ότι δεν φταίει εκείνη γι΄αυτό», συμπλήρωσε.

«Ένιωθε φυλακισμένη»

Η Δάφνη Καραβοκύρη περιέγραψε αυτά που της έχει διηγηθεί η μητέρα της.

«Μου είπε ότι ένιωθε σαν χαμένη, ότι ήταν σε έναν άλλο πλανήτη δικό της. όλα ήταν θολά και δυσνόητα, και ήταν δύσκολο να επιβληθεί στο μυαλό και στο σώμα της. Δεν μπορούσε να κρίνει αυτά που έβλεπε με το σωστό ζευγάρι ματιών. Όταν δεν συνάδουν το σώμα, η ψυχή και το μυαλό, είναι ένα χάος. ένιωθε φυλακισμένη με νοητά σίδερα η μητέρα μου. είναι η χειρότερη φυλακή που μπορεί να νιώσει κάποιος. Ένιωθε πως είχε κάτσει πάνω της ένα αερ0οπλάνο», αποκάλυψε.

«Είμαι εδώ με την άδεια και την ευχή της. Μου λέει: παιδί μου, θέλω να εκμεταλλευτώ το δημόσιο βήμα που έχεις, γιατί θέλω μέσω εσού να βοηθήσω κι άλλους», ανέφερε η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια.

Διαβάστε ακόμα

Δάφνη Καραβοκύρη: «Δεν έχω καλέσει την Τζένη Μελιτά στο podcast μου. Δεν κάνουν όλοι για όλα»