Δίκη Φιλιππίδη – Δικηγόρος τρίτης καταγγέλλουσας: «Ποιος έκανε το Me too επάγγελμα; Η εντολέας μου που είναι 3 χρόνια άνεργη;»
Πρωινές εκπομπές

Δίκη Φιλιππίδη – Δικηγόρος τρίτης καταγγέλλουσας: «Ποιος έκανε το Me too επάγγελμα; Η εντολέας μου που είναι 3 χρόνια άνεργη;»

Δίκη Φιλιππίδη – Δικηγόρος τρίτης καταγγέλλουσας: «Ποιος έκανε το Me too επάγγελμα; Η εντολέας μου που είναι 3 χρόνια άνεργη;»

Ο δικηγόρος της τρίτης καταγγέλλουσας,  στη δίκη Φιλιππίδη, Ανδρέας Βαγγόπουλος, μίλησε στο Mega Καλημέρα, για την απάντηση της εντολέως του μετά την απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Ο κατηγορούμενος, με βάση το ποινικό σύστημα το δικονομικό που έχουμε, δεν ορκίζεται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί ο νόμος επιφυλάσσει στον κατηγορούμενο το δικαίωμα να πει ό,τι θέλει, ακόμα και ψέματα, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Είναι δεινή η θέση που βρίσκεται οπότε μπορεί να του δοθεί ο άπλετος χρόνος να καταθέσει ό,τι θέλει. Περιμέναμε δυστυχώς απαντήσεις από τον κ. Φιλιππίδη, και δε τις λάβαμε. Όσον αφορά στη δική μου εντολέα, δεν έκανε καμία αναφορά πέραν του γεγονότος ότι υπήρξε μία συναινετική συνεύρεση μεταξύ τους, χωρίς να αναφέρει την πράξη στην οποία επιδόθηκε», είπε αρχικά.

«Αυτό που έκανε ο κ. Φιλιππίδης ήταν μία έντονη επίκληση στο συναίσθημα, προκειμένου να προκαλέσει τον οίκτο και τη συγκίνηση, όχι τόσο των τακτικών δικαστών όσο των ενόρκων αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Την οικονομική του καταστροφή την απέδωσε στις κοπέλες εκείνες. Οι κοπέλες εκείνες είχαν το θάρρος να φέρουν το βάρος μίας τέτοιας καταγγελίας και να τιμήσουν την υπογραφή την οποία έβαλαν», τόνισε ο κ. Βαγγόπουλος.

«Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε χθες ότι κάποιοι έχουν κάνει το Me too επάγγελμα, θεωρώ ιδιαίτερα προσβλητική αυτή την αναφορά. Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι τις βλέπει κάθε μέρα στην αίθουσα τις καταγγέλλουσες και είναι μια χαρά. Ο κ. Δημητρακόπουλος έχει μπερδευτεί, δεν είναι πρεμιέρα θεατρικής παράστασης. Το κόστος το ψυχολογικό, το κοινωνικό και οικογενειακό το αναρωτήθηκε ποτέ ο εντολέας του; Δεν το έχει καταλάβει γι’ αυτό χαρακτήρισε αυτές τις κοπέλες εθελόντριες, αυτό είναι προσβλητικός χαρακτηρισμός»,

»Ποιος έκανε το Me too επάγγελμα; Η εντολέας μου που είναι 3 χρόνια άνεργη; Και που δεν έχει βρει δουλειά; Που δεν την ξέρετε και δεν έχετε δει το πρόσωπό της; με ποιον τρόπο το εκμεταλλεύτηκε; Υπάρχει μία επικοινωνιακή προσπάθεια να λοιδορηθούν αυτές οι κοπέλες. Εγώ δεν είμαι ικανός να κάνω υποδείξεις στην δικαιοσύνη για το τι θα αποφασίσει. Η δικαιοσύνη δεν είναι αλά καρτ. Οι νομικές αποφάσεις σχολιάζονται και κρίνονται. Δεν θα πούμε εάν το δικαστήριο είναι καλό ή κακό. Θεωρώ απαράδεκτο να μιλούν για μη δίκαιη δίκη λίγο πριν την εισαγγελική πρόταση».

Για τα λεγόμενα της πλευράς του Πέτρου Φιλιππίδη, ο κ. Βαγγόπουλος τόνισε:

«Αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που να αποδείξουν το περιστατικό, προφανώς δεν υπάρχουν μάρτυρες σε αυτά τα περιστατικά. Κάποια στιγμή, δημιουργήθηκαν αυτές οι κοινωνικές συνθήκες προκειμένου να καταγγελθούν τα περιστατικά που βίωσαν. Τα αδικήματα σεξουαλικής βίας είναι από τα αδικήματα που στην πορεία στοχοποιείται το ίδιο το θύμα και αρχίζουν οι σκέψεις στην κοινωνία “γιατί να το κάνει; Γιατί τον προκάλεσε;”. Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες δεν καταγγέλλουν».