Δημήτρης Πανόπουλος: «Είναι ατυχής η δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα»
Πρωινές εκπομπές

Δημήτρης Πανόπουλος: «Είναι ατυχής η δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα»

Δημήτρης Πανόπουλος: «Είναι ατυχής η δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα»

Πώς σχολίασε τα όσα συνέβησαν με τον πρώην συνυποψήφιό του

Τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα, αλλά και τη διαγραφή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο Δημήτρης Πανόπουλος στο Πρωινό Σουσού.

«Έχω ακούσει τον κ. Παπανώτα μέχρι και σήμερα το πρωί που έχει κάνει δηλώσεις και πρέπει να σας πω ότι ως συνάδελφο, με έχει στεναχωρήσει αυτό που έχει συμβεί. Είναι διαφορετικά να το βλέπεις συναδελφικά και διαφορετικό από τη θέση του υποψήφιου ευρωβουλευτή», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Η απόφαση πάρθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος, θεώρησε ότι έπρεπε να οδηγήσει στην αφαίρεσή του και αυτό είναι σεβαστό, δεν μπορώ να το κρίνω και δεν έχω λόγο να το σχολιάσω».

«Είναι δύσκολη περίοδος αυτή που βιώνουμε για τις γυναίκες. Έχουμε ένα αναποτελεσματικό κράτος. Το θέμα είναι ότι είτε είμαστε δημοσιογράφοι, είτε συμμετέχουμε σε μια προεκλογική διαδικασία, δεν μπορούμε να αφήνουμε χώρο σε αυτό που λέμε victim blaming», τόνισε σε άλλο σημείο ο Δημήτρης Πανόπουλος.

«Είναι διαφορετικό αν θα μιλήσεις κοινωνικά από ένα πάνελ ή αν θα μιλήσεις πολιτικά ως συμμετέχων σε μια τέτοια διαδικασία. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί έτσι δημιουργείς πολιτική. Ακόμα κι αν έχει παρερμηνευτεί ή μονταριστεί δεν έχουν όλοι το ίδιο θάρρος και την ίδια αντίληψη. Πρέπει να είμαστε πολύ σαφής και κατηγορηματικοί στο ότι πρέπει οι γυναίκες να έχουν ένα πλαίσιο στήριξης».

«Αυτό ήταν το μήνυμα και αυτό θέλω να σκεφτώ ότι εννοούσε ο Δημήτρης Παπανώτας. Ήταν λάθος διατυπωμένο. Δεν είναι το πρόβλημα ο Δημήτρης, είναι ότι η δήλωση, σε αυτή τη στιγμή που εφιστούμε την προσοχή όλων, δεν μπορεί να υπάρχει. Ο Δημήτρης έχει ταχθεί υπέρ του metoo, ήταν ατυχής δήλωση προφανώς», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα

Δημήτρης Παπανώτας: «Οι βεδουίνοι της πολιτικής με φάγανε. Ευχαριστώ πάρα πολύ, καλή χώνεψη»