Δημήτρης Παπάζογλου: «Δεν ξέρω αν με συμφέρει να το πω αυτό. Τώρα είμαι λίγο… έτσι»
Πρωινές εκπομπές

Δημήτρης Παπάζογλου: «Δεν ξέρω αν με συμφέρει να το πω αυτό. Τώρα είμαι λίγο… έτσι»

Δημήτρης Παπάζογλου: «Δεν ξέρω αν με συμφέρει να το πω αυτό. Τώρα είμαι λίγο… έτσι»

«Σήμερα αν δεν έχεις μία προστασία από κάποια εξουσία, δεν προοδεύεις»

Με ιστορίες από την καλλιτεχνική του διαδρομή, από το ξεκίνημά του, αλλά  και το πώς έκοψε το τσιγάρο κατέφθασε στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3 ο Δημήτρης Παπάζογλου.

«Κατέστρεψα την ανάπτυξη της εφηβείας μου»

«Εγώ έχω κόψει το τσιγάρο εδώ και 15 χρόνια, ήμουν καπνιστής από τα 14 και κατέστρεψα την ανάπτυξη της εφηβείας μου. Το μόνο που με έσωσε ήταν ότι γυμναζόμουν ως χορευτής. Κάποια στιγμή είχα λουμπάγκο, χορογραφούσα δύο δύσκολους ανθρώπους, τον Καρακατσάνη και τον Μουμουλίδη, και κατάφερα να το κόψω», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Παπάζογλου.

«Βοηθήθηκα από το Ευγενίδειο Ίδρυμα, που έχει το καλύτερο αντικαπνιστικό τμήμα στην Αθήνα. Από τις 9 Μαΐου του 2009 δεν έχω ξανακαπνίσει ποτέ, πέρασα μεγάλες δυσκολίες. Το είχα κόψει το ’93, γιατί είχα κάνει μία εγχείρηση στις φωνητικές μου χορδές. Πήγα το ’95 στο Λας Βέγκας και τρελάθηκα, είπα: φέρτε μου ένα τσιγάρο. Έκτοτε μου πήρε 14 χρόνια για να το κόψω».

«Οι προσωπικότητες ήταν που έκαναν τότε την επιθεώρηση, οι πρωταγωνιστές και οι συγγραφείς. Σήμερα δεν είναι ότι δεν έχουμε κείμενα, δεν έχουμε όμως προσωπικότητες για την επιθεώρηση».

«Δεν ξέρω αν με συμφέρει να το πω αυτό»

«Το κοινό πήγε επάνω τους καλλιτέχνες τότε, όχι το σύστημα. Σήμερα αν δεν έχεις μία προστασία από κάποια εξουσία, δεν προοδεύεις. Και αυτός είναι και ένας λόγος που – δεν ξέρω αν με συμφέρει να το πω αυτό – είμαι λίγο… έτσι. Τότε σε διάλεγαν οι καλλιτέχνες» ανέφερε υπονοώντας ότι σήμερα είναι παραγκωνισμένος.

Διαβάστε επίσης

Δημήτρης Παπάζογλου: «Στο σχολείο με φώναζαν “μικρή Λουλού”. Ως ενήλικας χτύπησα άνθρωπο επειδή…»