Δώρα Τσαμπάζη: «Ο Αλέξανδρος ήταν αποφασισμένος ότι δεν θα υπάρξει αίσιο τέλος. Προλάβαμε και τα είπαμε όλα»
Πρωινές εκπομπές

Δώρα Τσαμπάζη: «Ο Αλέξανδρος ήταν αποφασισμένος ότι δεν θα υπάρξει αίσιο τέλος. Προλάβαμε και τα είπαμε όλα»

Δώρα Τσαμπάζη: «Ο Αλέξανδρος ήταν αποφασισμένος ότι δεν θα υπάρξει αίσιο τέλος. Προλάβαμε και τα είπαμε όλα»

Η συγκινητική της εξομολόγηση για τον θάνατο του Ολυμπιονίκη

Η σύζυγος του αδικοχαμένου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη, ήταν καλεσμένη στο «Πρωινό μας».

«Κερδίζουμε την κάθε ημέρα» είπε για τον πρόσφατο χαμό του συζύγου της. «Ο χρόνος είναι απώλεια και το πένθος σύμμαχος. Θα  ήταν πολύ διαφορετικά αν δεν είχα τα παιδιά και αν ήταν κάτι ξαφνικό. Όπως ο Αλέξανδρος είχε ψυχολόγο έτσι και εγώ. Ήθελα να είμαι προετοιμασμένη για όλα και για μένα και για τα παιδιά μου.

Μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχε ελπίδα. Περιμέναμε ένα τελευταίο φάρμακο που καθυστέρησε αρκετά να εγκριθεί από τον ΕΟΦ.

Θέλω να περάσω το μήνυμα ότι δεν σημαίνει ότι ο καρκίνος δεν μπορεί να νικηθεί στο τελευταίο στάδιο. Είδαμε θαύματα και είδαμε ανθρώπους να γυρνούν από το σημείο μηδέν και να καθαρίζουν.

Η περίπτωση του Αλέξανδρου ήταν μια πάρα πολύ σπάνια περίπτωση. Σε μία μάνα με δύο μικρά παιδιά οι γιατροί έπρεπε να της πουν την αλήθεια.

Από την πρώτη στιγμή ζήτησα βοήθεια. Γιατί δεν είναι μόνο να προετοιμαστείς για την απώλεια αλλά και όλη η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη του να στηρίξεις έναν καρκινοπαθή.

Υπάρχει θετική τοξικότητα, όταν του λες ότι “θα τα καταφέρεις”. Αυτό μπορεί να γίνει τοξικό γιατί νιώθει ότι ο παθών ότι τον κοροϊδεύεις και μειώνεις το πρόβλημά του, αισθάνεται και μοναξιά.

Εγώ μπορώ να καταλάβω  τους φροντιστές.

Η μεγάλη μας κόρη είχε βοήθεια, είναι πολύ έξυπνο και συναισθηματικό πλάσμα και δεν μπορείς να την κοροϊδέψεις. Έβλεπε ότι ο πατέρας της χειροτερεύει.

Ο Αλέξανδρος ήταν αποφασισμένος ότι δεν θα υπάρξει ένα αίσιο τέλος στην υγεία του. Επίσης ήταν κι αποφασισμένος ότι το τέλος θα το γράψει εκείνος, όπως κι έκανε» είπε.

Συγκινήθηκε μιλώντας για τη μητέρα του Θωμά που δώρισε τα όργανα του παιδιού της και θα ήθελε να της σφίξει το χέρι όπως είπε.

«Αισθάνομαι λίγη μπροστά στις μητέρες που δώρισαν τα όργανα των παιδιών τους» είπε.

«Προλάβαμε και τα είπαμε όλα και αισθάνομαι πολύ τυχερή.

Μέσα στη μέρα δεν έχω την πολυτέλεια να σκεφτώ. Δεν έχω μείνει μόνη για να καθίσω να το επεξεργαστώ.

Θέλω να δουλέψω, το κυνηγάω, από τη νέα σχολική χρονιά. Θέλω αυτή να είναι μεταβατική, να εστιάσω στα παιδιά και να βρούμε τις νέες μας ισορροπίες. Το καλύτερο είναι ένα βήμα τη φορά.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι μέσα στη ζωή το μόνο που δεν μπορούμε να ελέγξουμε είναι η υγεία» τόνισε.