Έφη Αχτσιόγλου: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μοναδικός ηγέτης. Δεν πρόκειται να τον μιμηθώ»
Πρωινές εκπομπές

Έφη Αχτσιόγλου: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μοναδικός ηγέτης. Δεν πρόκειται να τον μιμηθώ»

Έφη Αχτσιόγλου: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μοναδικός ηγέτης. Δεν πρόκειται να τον μιμηθώ»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της

Για την υποψηφιότητά της ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το τι επρόκειτο να κάνει, μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Η ίδια θέλησε να τοποθετηθεί μόνο για το δικό της έργο και όχι για τους υπόλοιπους συνυποψηφίους της.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ως μοναδικό ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα.

«Οι συνυποψήφιοί μου έχουν ο καθένας μια σημαντική διαδρομή και έχουν συμβάλει για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ισχυρή δύναμη. Τις πορείες των συνυποψήφιών μου και των συντρόφων μου τις τιμώ και θα τις τιμώ.

Αυτό που εισηγούμαι εγώ είναι μια νέα μεθοδολογία ηγεσίας. Αυτό αφορά το περιεχόμενο της πολιτικής, τι υποστηρίζεις για την ελληνική κοινωνία, πώς μπορείς να είσαι πιο αποτελεσματικός.

Παράδειγμα, τα εργασιακά. Πολλοί νέοι εργαζόμενοι έχουν σύγχρονα ζητήματα, εργάζονται διαδικτυακά. Πώς μπορείς να μιλήσεις για τη δική τους προστασία;

Για την κλιματική κρίση. Πώς μιλάει ένα κόμμα του αριστερού τόξου; Τι έχει να προτείνει;

Και δεύτερον πώς λειτουργεί η μεθοδολογία της δουλειάς. Να δουλεύουμε πιο συγκροτημένα, πιο μεθοδικά και πιο τεχνοκρατικά. Να χρησιμοποιούμε τη γνώση των ειδικών».

«Δεν θα ετεροπροσδιοριστώ αλλά θα αυτοπροσδιοριστώ. Θα πω πώς μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι χρήσιμος στην κοινωνία. Πρέπει να είναι ένα κόμμα των δομών, συγκεκριμένοι κανόνες για να μπορεί να έχει διαχρονικότητα και να λειτουργεί ιστορικά και να έχει αποτελεσματικότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας μοναδικός ηγέτης, έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που έχουν ειδικά χαρίσματα και κατάφερε να ανεβάσει το ΣΥΡΙΖΑ σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Να το πάει από το 3% στο 33% και να το κάνει πρώτο κόμμα. Δεν θα μπορούσα και δεν θα ήταν σκόπιμο να μιμηθώ τον Αλέξη Τσίπρα. Όταν κάποιος να μιμηθεί κάποιον άλλον καταλήγει σε καρικατούρα».