Έφη Μουρίκη: «Αν υπήρχαν “συνταγές” για τις σχέσεις, οι ψυχίατροι θα είχαν τις καλύτερες οικογένειες»
Πρωινές εκπομπές

Έφη Μουρίκη: «Αν υπήρχαν “συνταγές” για τις σχέσεις, οι ψυχίατροι θα είχαν τις καλύτερες οικογένειες»

Έφη Μουρίκη: «Αν υπήρχαν “συνταγές” για τις σχέσεις, οι ψυχίατροι θα είχαν τις καλύτερες οικογένειες»

Η Έφη Μουρίκη μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα

Η Έφη Μουρίκη μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα για την αγάπη, τη συνταγή για τις σχέσεις, τον έρωτα και την ισότητα των γυναικών.

Αναφερόμενη στην αγάπη και τη μυστική συνταγή για τις σχέσεις, είπε:

«Μου αρέσουν οι επιλογές στους ανθρώπους, όταν έχεις κάποιες επιλογές προς μια κατάσταση που σε ενδιαφέρει δηλαδή όταν ζητάς την αγάπη και έχεις μάθει να αγαπάς, θα εκτιμήσεις και όταν σε αγαπήσουν. Δεν είναι θέμα τύχης η αγάπη με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, είμαστε δυο άνθρωποι που έχουν μάθει να αγαπάνε. Το μεγαλύτερο κοπλιμέντο που μου έχουν κάνει είναι ότι είμαι άνθρωπος που ζω με την αγάπη», ανέφερε.

«Αν υπήρχαν μυστικές “συνταγές” για τις σχέσεις, οι ψυχίατροι θα είχαν τις καλύτερες οικογένειες. Τις έχουν;», σχολίασε.

Επίσης μίλησε για τον έρωτα και την καλλιέργεια των σχέσεων αγαπώντας τα ελαττώματα του άλλου, τι είπε:

«Δεν μπορούμε να είμαστε στα κόκκινα συνέχεια, έτσι συμβαίνει στις σχέσεις. Τον πρώτο καιρό της σχέσης συμβαίνει αυτό. Μετά τον έρωτα αρχίζουμε και αγαπάμε τα ελαττώματα του άλλου, εκεί είναι η ουσία. Δεν πρέπει να προσπαθούμε να διορθώσουμε τα ελαττωματα του. Πιστεύω στο ”για πάντα” αλλά με αγώνα».

Για την ισότητα των γυναικών, σχολίασε:

«Η γυναίκα και ο άνδρας πρέπει να είναι ίσοι σε αυτή την κοινωνία. Να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και αυτό νομίζω είναι αυτό που λέμε η σημερινή κοινωνία. Έχουμε κάνει βήματα αλλά άλματα δεν έχουμε κάνει ακόμα στον τομέα της ισότητας. Όταν λέμε ”η πρώτη πρόεδρος γυναίκα”, αυτό δείχνει την ανισότητα, σαφέστατα», σχολίασε.

«Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης δεν σκέφτηκε ποτέ να σταθώ ως άντρας σε μια παράσταση αλλά ως καλλιτέχνης. Σαφέστατα υπάρχει η αγωνία από τον άνδρα αλλά υπάρχει η αγωνία και από την γυναίκα. Ευτυχώς έχω κάνει πολλές δουλειές στη ζωή μου, από πολύ μικρή όποτε ξέρω αυτό που θα πει να αγωνίζεσαι σε καθημερινή βάση. Όταν γυρνάω πίσω στη ζωή μου, σκέφτομαι μόνο τα θετικά, είμαι αισιόδοξη».

Δείτε το απόσπασμα από την συνέντευξη: