ΕΛ.ΑΣ.: Το παρασκήνιο της αντικατάστασης του Κωνσταντίνου Σκούμα – «Πλήρωσε το μάρμαρο» για τα επεισόδια;
Πρωινές εκπομπές

ΕΛ.ΑΣ.: Το παρασκήνιο της αντικατάστασης του Κωνσταντίνου Σκούμα – «Πλήρωσε το μάρμαρο» για τα επεισόδια;

ΕΛ.ΑΣ.: Το παρασκήνιο της αντικατάστασης του Κωνσταντίνου Σκούμα – «Πλήρωσε το μάρμαρο» για τα επεισόδια;

«Δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου, ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός» γράφει στην επιστολή του απερχόμενος από την αρχηγία

Με αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αποπομπή του αφήνει με επιστολή του ο απερχόμενος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Σκούμας.

Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο, νέος αρχηγός αναλαμβάνει ο Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Σκούμας σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ότι «στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι, υπηρεσιακά τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου, ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός.

Τελευταία, όπως εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται, οι αποφάσεις μου να δρω όπως το Σύνταγμα ορίζει και η κοινωνία απαιτεί, δηλαδή με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία δεν έτυχαν της αναμενόμενης αποδοχής. Για την ακρίβεια, αυτές οι Αρχές μου είναι που προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία, ως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, οδήγησαν στη βίαιη διακοπή της θητείας μου».

Στο ρεπορτάζ του στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, ο αστυνομικός συντάκτης Δημήτρης Καραστεφανής ανέφερε ότι ο κ. Σκούμας «πλήρωσε το μάρμαρο» για τα πρόσφατα επεισόδια στην πορεία που έγινε στην Αθήνα στην πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη.

Σε αυτά καταγράφηκαν έντονες σκηνές βίας και απώθησης των διαδηλωτών που κατακρίθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνουν πάντως ότι «η απόφαση για τον ορισμό νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ ανήκει στο ανώτατο κυβερνητικό όργανο με αυτή την αρμοδιότητα, το ΚΥΣΕΑ και πάρθηκε, ομόφωνα, με μόνο γνώμονα την βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών.

Είναι κατανοητή ασφαλώς κι η ανθρώπινη πικρία, αλλά θα πρέπει να γίνει σεβαστή η κυβερνητική απόφαση και ο συλλογικός στόχος της».