Eurovision 2023 – Ρίχνει τους τόνους το ΡΙΚ για το 4άρι μέσω του διευθυντή του: «Δεν προτιθέμεθα να θέσουμε θέμα εγκυρότητας της επιτροπής»
Πρωινές εκπομπές

Eurovision 2023 – Ρίχνει τους τόνους το ΡΙΚ για το 4άρι μέσω του διευθυντή του: «Δεν προτιθέμεθα να θέσουμε θέμα εγκυρότητας της επιτροπής»

Eurovision 2023 – Ρίχνει τους τόνους το ΡΙΚ για το 4άρι μέσω του διευθυντή του: «Δεν προτιθέμεθα να θέσουμε θέμα εγκυρότητας της επιτροπής»

Μελίνα Καραγεωργίου, εκφωνήτρια του ΡΙΚ - «Δεν θα "σταυρώσουμε" την επιτροπή για το 4άρι»

Αντιδράσεις προκάλεσε το 4άρι της ελληνικής επιτροπής στην Κύπρο στη Eurovision οι οποίες καλύφθηκαν εκτενώς από τις πρωινές εκπομπές της Δευτέρας.

Στη Super Κατερίνα, ο αρχισυντάκης του eurovisionfun αποκάλυψε ότι δύο μέλη της επιτροπής είναι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κάτι που απαγορεύεται – σύμφωνα με τα λεγόμενά του- από τον κανονισμό της ΕΒU. «Είναι πλέον του ορίου που ορίζει η EBU» τόνισε.

Στην εκπομπή μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, της κυπριακής κρατικής τηλεόρασης, Θανάσης Τσώκος.

«Η δική μας πρόθεση δεν είναι να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα. Οι συνάδελφοί μας στην EBU έχουν πληροφορηθεί το γεγονός. Αν αυτεπάγγελτα οι διοργανωτές επιθυμούν να το αναδείξουν είναι θέμα δικό τους. Από πλευράς μας του ΡΙΚ δεν προτιθέμεθα να θέσουμε θέμα εγκυρότητας της επιτροπής. Δεν τίθεται θέμα ένστασης. Για να πω την αλήθεια οι δικοί μου συνεργάτες δεν έχουν επιστρέψει, δεν έχω συναντηθεί μαζί τους.

Η συμμετοχή στη Eurovision είναι μια διαδικασία χρονοβόρα, ομαδική και επίπονη. Το να προκύπτει την τελευταία στιγμή αυτό το ζήτημα, ναι, απογοητεύει, για έναν λόγο, δεν άξιζε 4 το τραγούδι. Υπάρχει μια διχογνωμία ανάμεσα στην επιτροπή και τον κόσμο. Την άποψή μας ότι δεν άξιζε 4 το λέει και η ελληνική κοινωνία.

Συνολικά οι ψήφοι της επιτροπής ήταν σε μεγάλη αναντιστοιχία» τόνισε.

«Πάγωσα, δεν ήξερα τι να πω, ευτυχώς το έσωσε η συνάδελφος, Μελίνα Καραγεωργίου» ανέφερε ο Κύπριος συμπαρουσιαστής της Eurovision, Αλέξανδρος Ταραμουντάς.

Και η Μελίνα Καραγεωργίου, η έτερη εκφωνήτρια του κυπριακού ΡΙΚ στην μετάδοση του διαγωνισμού της Eurovision μίλησε στο Πρωινό και σχολίασε και εκείνη το 4άρι της ελληνικής επιτροπής στην Κύπρο.

Η Μελίνα ήταν η σχολιάστρια του διαγωνισμού της Eurovision για το ΡΙΚ από το 2008 μέχρι και το 2016 και πέρσι επέστρεψε στον σχολιασμό μαζί με τον Αλέξανδρο Ταραμουντά.

«Εκείνη τη στιγμή προσπαθείς να αντιδράσεις με τον καλύτερο τρόπο. Από κει και πέρα το ζήτημα διογκώθηκε.

Εκτιμώ ότι πρώτα από όλα είναι οι προσωπικές απόψεις 5 ατόμων και τις επόμενες μέρες θα πουν γιατί ψήφισαν έτσι, δεν θα τους σταυρώσουμε» τόνισε.

«Έψαξα να βρω τα ονόματα των κριτών, οι περισσότεροι είναι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και ενδεχομένως έχουν διαφορετικό κριτήριο, πώς ακούγεται το τραγούδι στο ραδιόφωνο.

Έχω γενικότερη ένσταση για την κριτική επιτροπή, δεν είναι ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό, θα έπρεπε να είναι περισσότερα άτομα, ίσως είναι μια αφορμή να δούμε ευρύτερα το θέμα. Στην Κύπρο υπάρχει μια στενοχώρια» εξήγησε.