Eurovision 2023 – Κωνσταντίνος Χριστοφόρου: Τα έψαλλε για το 4άρι στην Κύπρο –  «Υπάρχει αντικυπριακό κλίμα στην ΕΡΤ, ψήφισαν με δηθενιά και κόμπλεξ»
Πρωινές εκπομπές

Eurovision 2023 – Κωνσταντίνος Χριστοφόρου: Τα έψαλλε για το 4άρι στην Κύπρο – «Υπάρχει αντικυπριακό κλίμα στην ΕΡΤ, ψήφισαν με δηθενιά και κόμπλεξ»

Eurovision 2023 – Κωνσταντίνος Χριστοφόρου: Τα έψαλλε για το 4άρι στην Κύπρο –  «Υπάρχει αντικυπριακό κλίμα στην ΕΡΤ, ψήφισαν με δηθενιά και κόμπλεξ»

Όσα είπε στο Breakfast @Star - Ποια είναι τα μέλη της επιτροπής που έβαλαν το περιβόητο 4;

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου ήταν καλεσμένος στο Breakfast @Star και μίλησε για το περιβόητο 4άρι της ελληνικής επιτροπής στην Κύπρο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το θέμα.

Το συγκεκριμένο 4άρι στέρησε από την Κύπρο μια καλύτερη θέση μέσα στη 10άδα.

«Έχει γίνει και από την κυπριακή μεριά στο παρελθόν, όχι τόσο χοντρά με 4άρι αλλά ήταν μια κακή συμμετοχή. Δεν χρειάζεται να απολογείστε. Έχει πάρει μεγάλη έκταση. Δεν χρειαζόταν να δώσουν 12άρι. Ενώ πήρε 4 η Κύπρος περίμενες να δεις το 8 σε μία από τις προφανείς χώρες όπως η Σουηδία, η Φινλανδία, η Νορβηγία ίσως. Όταν δίνεις το 12άρι στο Βέλγιο υπάρχει σκοπιμότητα. Άποψις μου. Υπάρχει τα τα τελευταία 2-3 ένα γενικότερο αντικυπριακό κλίμα στην ΕΡΤ από συγκεκριμένους κύκλους, όχι από τον πρόεδρο, από το δικό μου ρεπορτάζ. Χειραγωγείται λίγο. Γιατί να πηγαίνει η Κύπρος καλά. Ήταν λίγο κομπλεξικό και λίγο εκδικητικό του τύπου ο μικρός ο δικός μας δεν πήγε καλά γιατί να πάει άλλος. Η επιτροπή ήταν άκυρη εκτός από τον Νίκο Νικολακόπουλο που εκτιμώ πολύ. Οι υπόλοιποι θα έπρεπε να είναι αναπληρωματικοί και ίσως.

Θεωρώ ότι ψήφισαν με πολλή δηθενιά και όταν έχεις εξουσία στα χέρια σου και θες να το παίξεις ειδικός εκεί φαίνεται το κόμπλεξ σου ή η ασχετοσύνη σου. Δεν ήταν τυχαίο, ήταν στοχευμένο εν αντιθέσει με την Κύπρο που ήθελε να βοηθήσει. Ο Βίκτωρ είναι ταλαντούχος αλλά ήταν άπειρος. 5-6 χρόνια μετά θα μπορούσε να πάει καλύτερα» είπε.

Αυτά είναι τα μέλη της 5μελούς επιτροπής που έδωσε το 4 στην Κύπρο

Ποια όμως είναι τα μέλη αυτής της επιτροπής;

Νίκος Νικολακόπουλος, διευθυντής του Μy Radio και πρόεδρος της επιτροπής

Τάκης Γιαννούτσος, ρ/φ παραγωγός του Pepper

Εύα Θεοτοκάτου, ρ/φ παραγωγός του Εν Λευκώ

Κλαούντια Μάτολα, ρ/φ παραγωγός του Kosmos

Χρήστος Γιακουμόπουλος, διευθυντής του Galaxy

«Είναι θέμα γραμμής» είπε ο Κωνσταντίνος. «Η επιτροπή δεν ήθελε να ψηφίσει το τραγούδι, υπάρχει ένα κόμπλεξ σε αυτό. Δεν σου έβαλε κανείς το πιστόλι στον κρόταφο για το 12άρι ή το 10άρι αλλά το 4άρι ήταν χοντρό» τόνισε.