Ευαγγελία Μουμούρη: «Δεν περνούσα καλά»
Πρωινές εκπομπές

Ευαγγελία Μουμούρη: «Δεν περνούσα καλά»

Ευαγγελία Μουμούρη: «Δεν περνούσα καλά»

Ο ρόλος της στην Ηλέκτρα και η πρώτη της αντίδραση για την εμφάνισή της στην τηλεόραση

Στην εκπομπή, Πρωίαν σε είδον, βρέθηκε η Ευαγγελία Μουμούρη και μίλησε τόσο για τον ρόλο της στη σειρά Ηλέκτρα όσο και για το πώς αντέδρασε όταν είδε τον εαυτό της στην τηλεόραση για πρώτη φορά.

«Ο χαρακτήρας που κάνω είναι μια γυναίκα αρκετά κουτσομπόλα, χειραγωγεί, τα παιδιά της θέλει να τα παντρέψει με τον καλύτερο. Είναι Χουντικιά!

Πιστεύει στην επανάσταση των συνταγματαρχών και οτιδήποτε αριστερό, πάει στο διοικητική και λέει οριακά ότι είναι χαφιές.

Αντιμετωπίζω αυτό φέτος και κοινωνικά το συζητάω πάρα πολύ. Είναι η πρώτη φορά που συζητάω για ρόλο μου. Θέλω να δω αυτός ο άνθρωπος του 2023 είναι απαράδεκτος. Πώς να την δικαιολογήσω εγώ αυτή τη γυναίκα;

Και να το δεις από τη ματιά του ’72. Παικτικά το αποφασίσαμε πώς θα είναι αλλά στο μυαλό μου…Έχω ζήσει σε οικογένεια που η μία πλευρά ήταν δεξιά και η άλλη αριστερά.

Τον διχασμό τον έχουμε ζήσει όλες στις οικογένειες. Ο ρόλος που θεωρεί πώς αυτό ήταν το καλύτερο για τον τόπο της».

«Όταν είδα πρώτη φορά τον εαυτό μου στην τηλεόραση, ανέβασα πυρετό, γιατί ήμουν χάλια. Έγινε ο μεγάλος σεισμός του ’99, το βράδυ δεν κοιμήθηκε κανείς.

Το πρωί γύρισμα στο “Αριστοτέλης ο Άριστος”, 6 πρώτα επεισόδια.

Η μακιγιέρ δεν ήθελε να κατέβει κάτω στο πλατό στου Καραγιάννη, μας έβαφε στον δρόμο. Και από μαλλιά έκαναν ό,τι ήξεραν.

Έβλεπα κάτι μπλε σκιές εδώ, κάτι αυτά. Δεν με αναγνώριζα, άλλα είχαμε κάνει στο fitting.

Την πρώτη μέρα είχαν έρθει όλοι οι φίλοι μου με σαμπάνιες για το πρώτο επεισόδιο.

Με το που ξεκινάνε οι τίτλοι και βγαίνει το όνομά μου, αρχίζουν “Μπράβο! Μπράβο!”. Αρχίζει η πρώτη σκηνή και δεν περνούσα καλά.

Μετά τη δεύτερη-τρίτη σκηνή, τους λέω: φύγετε, δεν είμαι καλά. Θυμάμαι ακόμα τα λουλουδάκια που είχε το σεντόνι, κάτι αμερικάνικα ήταν αυτά.

Ξάπλωνα εκεί και δεν το πίστευα. Αρρώστησα, ανέβασα 39 πυρετό.

Είχα για χρόνια εκείνη τη σαμπάνια. Δεν την άνοιξα ποτέ, έληξε».

Η υπόθεση της σειράς

Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή), μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της.

Ο Παύλος Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας), ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα. Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της… Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού (Θανάσης Πατριαρχέας) στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της, αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

Διαβάστε επίσης

Ηλέκτρα – Twitter: «Το τσογλάνι! Τους έκαψε ζωντανούς και δεν ίδρωσε το αυτάκι του»