Φίλιππος Σοφιανός: «Τα ωραιότερα Χριστούγεννα για έναν ηθοποιό είναι να παίζει στο θέατρο»
Πρωινές εκπομπές

Φίλιππος Σοφιανός: «Τα ωραιότερα Χριστούγεννα για έναν ηθοποιό είναι να παίζει στο θέατρο»

Φίλιππος Σοφιανός: «Τα ωραιότερα Χριστούγεννα για έναν ηθοποιό είναι να παίζει στο θέατρο»

Ο ηθοποιός μίλησε για τα συναισθήματά του τις γιορτές

«Με τα Χριστούγεννα δεν τα πάω καλά», είπε ο Φίλιππος Σοφιανός στο «Πρωινό Σουσού» και συνέχισε μιλώντας για την θεατρική παράσταση «Ολεάννα».

«Με τα Χριστούγεννα δεν τα πάω πολύ καλά γιατί είναι συνυφασμένα με μία οικογένεια και με ένα τραπέζι και όλους μαζί μαζεμένους κι εγώ επειδή έχω διάφορες οικογένειες σε διάφορα μέρη του κόσμου, δεν μπορώ να τα μαζέψω όλα μαζί. Τα Χριστούγεννα νομίζω ότι είναι το κριτήριο της ωρίμανσής μας. Είμαστε παιδιά και περιμένουμε τα Χριστούγεννα και κάποιος θα μας τα ετοιμάσει, τα δώρα, τις εκπλήξεις. Όταν μεγαλώνει κανεί θα πρέπει να είναι αυτός που τα ετοιμάζει αυτά.

Σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, νιώθεις ότι είσαι υπεύθυνος να φτιάξεις τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Εσένα μπορούν να σου συμβαίνουν πολλά ανάποδα και συνήθως τα Χριστούγεννα εμένα με θλίβουν, δεν τα απολαμβάνω. Τα ωραιότερα Χριστούγεννα για έναν ηθοποιό είναι να παίζει στο θέατρο», δήλωσε αρχικά ο ηθοποιός.

«Έχουμε ανήμερα και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων θέατρο, είναι οι τοπ μέρες, γεμίζουν τα θέατρα, κάποιοι το έχουν και έθιμο», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, μίλησε για τη θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί και το πόσο επίκαιρη είναι.

«Εγώ την “Ολεάννα” την ανέβασα πριν ξεσπάσει το metoo. Το έργο βλέπει το metoo και από μία άλλη πλευρά που δεν έχουμε δει. Πότε μπορεί να γίνει κάποιος καταχρηστικός; Να καταγγείλει καθ’ υπερβολή κάτι; Και τι μπορεί να επιφέρει αυτό σε αυτόν τον άνθρωπο που καταγγέλεται;», εξήγησε.

«Ο νόμος έχει αποδειχτεί δυστυχώς ότι αργεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της κοινωνίας. Η κοινωνία τρέχει, όπου οι νόμοι είναι πολύ παλιοί», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμα

Φίλιππος Σοφιανός: «Αν δεν υπάρξει αποζημίωση, τότε έχουμε να κάνουμε με μία πράξη “αλητείας”»