Φωτιά: Σε ύφεση στο Λουτράκι, μάχη να μην περάσει στην Πάρνηθα, οριοθετείται στη Ρόδο
Πρωινές εκπομπές

Φωτιά: Σε ύφεση στο Λουτράκι, μάχη να μην περάσει στην Πάρνηθα, οριοθετείται στη Ρόδο

Φωτιά: Σε ύφεση στο Λουτράκι, μάχη να μην περάσει στην Πάρνηθα, οριοθετείται στη Ρόδο

Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα ξημερώνοντας Πέμπτη 20/7

Σε ύφεση φαίνεται ότι είναι τα πύρινα μέτωπα τουλάχιστον σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια ενώ η φωτιά μαίνεται στη Ρόδο.

Η Πυροσβεστική έδωσε άλλη μία ολονύχτια μάχη για να συγκρατήσει τις φωτιές.Το ευτύχημα είναι ότι τουλάχιστον στην Αττική οι άνεμοι δεν πνέουν ισχυροί.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν σε όλα τα μέτωπα και τα εναέρια μέσα, συνδράμοντας με τη σειρά τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η κατάσταση στη Ρόδο

Η πιο δύσκολη πυρκαγιά είναι αυτή που ξέσπασε την Τρίτη 18 Ιουλίου στην περιοχή Έμπωνας Ρόδου σε δασική έκταση με πυκνή βλάστηση. Η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο, γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικής κ. Κώστα Τσίγκα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη να την θέσουν υπό έλεγχο. Επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, η φωτιά ελέγχθηκε  τη νύχτα και οριοθετήθηκε ενώ όπως είπε έχουν καεί 30.000 στρέμματα παρθένου δάσους.

Η κατάσταση σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες εντός του καμένου.

Όπως αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 δόθηκαν στην κυκλοφορία και όλοι οι δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο Ελευσίνας – Θηβών που ήταν κλειστοί.

Η μάχη που καλούνται να δώσουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι να κοπεί το μέτωπο στην Στεφάνη προκείμενου να μην κινδυνεύσει η Πάρνηθα.

Ήδη επιχειρούν οι εναέριες δυνάμεις καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο.

Την ίδια στιγμή στον εισαγγελέα οδηγήθηκε 30χρονος που ομολόγησε 3 εμπρησμούς στη Μεσσηνία.

Όσο για τη φωτιά στη Σπάρτη είναι σε ύφεση και δεν κινδύνεψε κάποιος οικισμός, έχοντας κάψει αγροτοκαλλιέργειες.