Φώτης Σεργουλόπουλος: «Ο διπλανός σου δεν έχει ευθύνη να ζει την οικογενειακή σου κατάσταση»
Πρωινές εκπομπές

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Ο διπλανός σου δεν έχει ευθύνη να ζει την οικογενειακή σου κατάσταση»

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Ο διπλανός σου δεν έχει ευθύνη να ζει την οικογενειακή σου κατάσταση»

Ο παρουσιαστής αν και πατέρας υποστήριξε σθεναρά το δικαίωμα όσων βγαίνουν έξω να μην τους ενοχλούν τα παιδιά των άλλων

Μια μη αναμενόμενη άποψη υιοθέτησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στην εκπομπή του, «Πρωίαν σε είδον».

Η συζήτηση στη στήλη «Γιγαντιαία αποψάρα» στράφηκε γύρω από το αν είναι υποχρεωμένος κάποιος που διασκεδάζει ή τρώει σε εστιατόριο να ανέχεται τα παιδιά κάποιου άλλου.

Ο παρουσιαστής – αν και πατέρας- πήρε το μέρος όσων προτιμούν να έχουν ησυχία σε μια έξοδο π.χ. για φαγητό και εξήγησε γιατί.

Πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια σε ενημερώνουν ότι δεν θέλουν παιδιά. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Εγώ που έχω παιδί δεν θα έρθω σε αντιπαράθεση με αυτόν που το κάνει. Δεν αισθάνομαι ότι αποκλείομαι. Εγώ που έχω εστιατόριο δέχομαι παιδιά και είναι όλα τέλεια. Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι δεν υπάρχει καμία όχληση. Έχω ζήσει όμως καταστάσεις και με σε αεροπλάνο με παιδί που είναι υπερκινητικό».

Ο παρουσιαστής διαφώνησε και με τη χρέωση των αεροπορικών για εισιτήριο σε ζώνη χωρίς παιδιά.

«Ένας άνθρωπος που ταξιδεύει ή πηγαίνει σε εστιατόριο δεν είναι υπεύθυνος για το δικό σου παιδί. Εσύ το μεγαλώνεις και εσύ έχεις αποφασίσει ότι θα βγεις με το παιδί σου. Εάν δεν το έχεις εκπαιδεύσει και δεν το έχεις μάθει μερικούς τρόπους να κάθεται στο τραπέζι, να μην γυρνοβολάει…

Δεν το μεγαλώνετε μαζί. Δεν είσαι υποχρεωμένος να ζεις με τη διάθεση της οικογένειας δίπλα σου. Στο λέω εγώ που έχω παιδί. Αν είναι να παίξει να πάει σε παιδική χαρά ή εστιατόρια που έχουν παιδότοπους.

Τ0 παιδί είναι ένα ανήλικο πλάσμα, αθώο και δεν έχει συναίσθηση. Αν δεν του έχουν βάλει κανένα όριο, δεν το μεγαλώνουμε μαζί. Ο διπλανός σου δεν έχει ευθύνη να ζει την οικογενειακή σου κατάσταση. Ο ενήλικας έχει την ευθύνη των πράξεών του» είπε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα το σχετικό poll της εκπομπής έδειξε κατά μεγάλη πλειοψηφία ότι το κοινό συμφωνεί να υπάρχουν ξενοδοχεία, πτήσεις και εστιατόρια adults only.