Γιάννης Μπέζος: «Θέλω να παραμείνω και αυστηρός και απρόσιτος»
Πρωινές εκπομπές

Γιάννης Μπέζος: «Θέλω να παραμείνω και αυστηρός και απρόσιτος»

Γιάννης Μπέζος: «Θέλω να παραμείνω και αυστηρός και απρόσιτος»

Όσα είπε ο ηθοποιός για τη νέα σειρά του Mega, Famagusta και τον ρόλο του

Στον απόηχο της σαρωτικής πρεμιέρας της σειράς Famagusta, o Γιάννης Μπέζος βρέθηκε στον καναπέ της Δανάης Μπάρκα, στη εκπομπή Πάμε Δανάη και μίλησε για τη συνεργασία του με τον Αντρέα Γεωργίου, την τηλεόραση και τις ανθρώπινες σχέσεις.

«Το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον, πρώτα πρώτα θεματολογικά. Είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα και ευρύτερα εθνικό» σημείωσε αρχικά ο πρωταγωνιστής της νέας μεγάλης παραγωγής του MEGA.

«Διέκρινα την πρόθεση των ανθρώπων, πως αντιλαμβανόμαστε τι θέλουμε να κάνουμε, είδα στη ματιά τους ένα θέμα που τους ενδιαφέρει πάρα πολύ» συνέχισε.

«Το αποτέλεσμα του Famagusta μας δικαιώνει όλους»

Εκείνο που τόνισε ο ηθοποιός είναι ο τρόπος που προσεγγίζει τη δουλειά.

«Ο Αντρέας είναι ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει τι του γίνεται και έχει πάθος και πίστη μεγάλη και αυτοπεποίθηση και εμένα μου αρέσει αυτό πολύ. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει και όλους» αναφέρει για τη Famagusta.

Συνεχίζοντας για τη σειρά που εμπνέεται από τα γεγονότα του ’74, ο ηθοποιός είπε: «Είναι σαν προσφορά, ότι πρέπει να θυμηθούμε κάποια πράγματα. Δεν μπορούμε να τα προσπερνάμε αυτά. Είχε και η ελληνική πολιτεία τις ευθύνες της, με τη Δικτατορία» είπε.

«Να μην περιχαρακωνόμαστε ότι είναι το έθνος, η πατρίδα και η σημαία κάποια σύμβολα. Υπάρχει μια ουσία από πίσω. Υπερασπιζόμαστε έναν τρόπο που ζούμε, δεν υπερασπίζουμε μόνο τα σύνορα, τα χωράφια μας» συνέχισε για όλα όσα θέλει να υπογραμμίσει η σειρά Famagusta σε σχέση με την ιστορική μνήμη.

«Νομίζω ότι το κάνει ο Αντρέας πολύ έξυπνα και η Βάνα» λέει.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιάννης Μπέζος αποκαλύπτει πως η μυθοπλασία στη συνέχεια της σειράς «γίνεται νουάρ» εντείνοντας το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια του Famagusta.

Ο ρόλος του

Η Δανάη Μπάρκα ζήτησε από τον ηθοποιό να μιλήσει λίγο για τον ρόλο που υποδύεται, τον Αντρέα Σέκερη.

«Είναι ας το πούμε παλαιού τύπου άνδρας, «αρχηγός της οικογενείας», ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα, να κρατήσει ισορροπία, διότι υπάρχει και μια οικογένεια πίσω. Δεν είναι εύκολο αυτό. Θα το δείτε στο επόμενο επεισόδιο, υπάρχουν αναταράξεις» λέει.

«Δεν κάνω τον άνετο»

Η συζήτηση άνοιξε στα κοινωνικά θέματα που απασχολούν έντονα το τελευταίο διάστημα την Ελλάδα, με την κ. Μπέζο να παραδέχεται πως χρειάζεται προσπάθεια.

«Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. Είναι στερεότυπα, η συνήθεια είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε» είπε με φόντο τη συζήτηση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

«Να καταλάβουμε επίσης ότι το δημοκρατικό πολίτευμα, προστατεύει πάντα τις μειοψηφίες. Είναι υποχρέωσή της, αυτό είναι το μεγάλο της προτέρημα, ότι όλοι έχουν δικαιώματα» συνέχισε ο Γιάννης Μπέζος.

Ο ίδιος δεν θεωρεί τον εαυτό του άνετο!

«Σε πολλά πράγματα θα μπορούσα να είμαι συντηρητικός. Δεν κάνω τον άνετο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αποδεχτώ ή δεν θα συζητήσω; Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάζουμε» λέει.

«Η ελληνική τηλεόραση είναι ένα τάβλι, ένα τσίπουρο κι ένα χωριό»

Επιπλέον, ο Γιάννης Μπέζος σημειώνει πως στη βάση της, «η κοινωνία είναι συντηρητική και η τηλεόρασή μας είναι συντηρητική διότι είναι καθρέφτης. Πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά με το ζόρι!». Απαντώντας σε σχόλιο του Άρη Καβατζίκη, ο ηθοποιός παρατήρησε πως η μυθοπλασία το τελευταίο διάστημα δείχνει συντηρητικά ανακλαστικά.

«Η ελληνική τηλεόραση είναι ένα τάβλι, ένα τσίπουρο κι ένα χωριό» παρατηρεί και σημειώνει πως υπάρχει μια τάση θεματολογικά να πηγαίνουμε πίσω.

«Την πρώτη ευθύνη την έχουν αυτοί που εμφανίζονται, οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες και οι δημιουργοί, ούτε καν οι σταθμοί. Από τη στιγμή που αποφασίζεις να εκτεθείς, αν θες κάτι ουσιαστικό να πεις πρέπει να προσπαθήσεις γι’ αυτό» σημειώνει για το θέμα και παρατηρεί πως φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τα οποία δεν τα πραγματεύεται η μυθοπλασία.

«Τα φοβόμαστε, πηγαίνουμε στα σίγουρα. Η τέχνη στα σίγουρα, δεν υπάρχει» παρατηρεί.

«Θέλω να παραμείνω και αυστηρός και απρόσιτος»

Όσο για τις φήμες που τον θέλουν αυστηρό και απρόσιτο, σχολιάζει.

«Θέλω να παραμείνω και αυστηρός και απρόσιτος. Αυτά τα βάζουν κάποιοι που τους αρέσουν, είναι έτοιμοι να υπογραμμίσουν», λέει.

«Έχουμε όλοι γνώμη, χωρίς να έχουμε γνώση. Πανεύκολα βάζουμε ταμπέλες, είμαστε έτοιμοι να χαρακτηρίσουμε. Είναι κι αυτό μες στο παιχνίδι. Γνωριζόμαστε πολύ καλά» προσθέτει.

Διαβάστε ακόμα

Famagusta επόμενο επεισόδιο (2): Αποκαλύπτεται το ένοχο μυστικό του Θοδωρή και συγκλονίζει την οικογένεια Σέκερη