Γιάννης Στάνκογλου: «Στο πρώτο λεπτό της παράστασης, σκίστηκε το παντελόνι μου»
Πρωινές εκπομπές

Γιάννης Στάνκογλου: «Στο πρώτο λεπτό της παράστασης, σκίστηκε το παντελόνι μου»

Γιάννης Στάνκογλου: «Στο πρώτο λεπτό της παράστασης, σκίστηκε το παντελόνι μου»

Το αστείο περιστατικό στην παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» στην Επίδαυρο

Ο Γιάννης Στάνκογλου βρέθηκε καλεσμένος στο «Χαμογέλα και Πάλι» και μίλησε για την ζωή του, τα επαγγελματικά του αλλά και για την συμμετοχή του στη νέα καθηλωτική σειρά του MEGA, «Το Ναυάγιο».

Η συζήτηση ξεκίνησε με ένα αστείο περιστατικό στην παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» στην Επίδαυρο.

«Μου σκίστηκε το παντελόνι την πρώτη μέρα, με το που πήγα να κάτσω, από το πρώτο δευτερόλεπτο της παράστασης. Την πρώτη στιγμή λέω “ώπα μεγάλο σκίσιμο” και ο βασιλιάς της Θήβας με σκισμένο παντελόνι, αλλά λέω θα κάνεις τον κόσμο να το ξεχάσει. Και κανείς δεν είπε και τίποτα», αποκάλυψε ο Γιάννης Στάνκογλου, ενώ η Σίσσυ Χρηστίδου που βρισκόταν την ίδια μέρα στην Επίδαυρο και μάλιστα στην πρώτη θέση τον ρώτησε με χιούμορ αν την είπε «γκαντέμω».

«Κάθε φορά που παίζω στην Επίδαυρο νιώθω μεγαλύτερο δέος».

«Μόνο στην αρχή βλέπω τον εαυτό μου στις σειράς, μετά μπορεί να δω λίγο. Τις παραστάσεις δεν μπορώ να τις βλέπω στην τηλεόραση. Θα βρω 3.000 λάθη. Δεν μπορεί να αποτυπωθεί η ενέργεια που έχει το θέατρο, μέσα από την κάμερα», πρόσθεσε.

«Η κόρη μου είναι αυστηρός κριτής. Θα μου πει γιατί είναι άνθρωπος που καταλαβαίνει και ψάχνει την αλήθεια. Έχω και την τύχη να συνεργαστώ με ανθρώπους που γίναμε φίλοι και μπορούμε να συζητήσουμε επί της ουσίας. Θα ακούσω τους συνεργάτες μου, τον σκηνοθέτη. Δεν είμαι ξερόλας και το δικό μου είναι το σωστό. Ψάχνω να βρω και το αντίθετο», εξήγησε.

«Αποφάσισα φέτος να μην κάνω θέατρο μετά από 22 χρόνια», τόνισε.

Ο «κρυφός» χωρισμός του

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν είναι μαζί με τη σύντροφο του Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν εδώ και περίπου 3μιση χρόνια, κάτι που έγινε γνωστό πολύ πρόσφατα.

«Γιατί να το πω; Γιατί να τα μοιραστείς όλα; Το είπα τώρα γιατί είναι ένα πράγμα που θα γινόταν κάποια στιγμή. Ξέρω ότι τα παιδιά μου πια δεν θα περάσουν κάποια πράγματα. Ξέρουν, γνωρίζου. Έχει γίνει η δουλειά που πρέπει να γίνει και όλα καλά», τόνισε.

«Στα παιδιά, ετών 10 και 7 δεν λες πολλα πράγματα, δείχνεις. Και οι δύο γονείς είναι εκεί και είμαστε μαζί τους ο κόσμος να χαλάσει. Δεν με απασχολεί αυτή τη στιγμή να έχω κάτι νέο στη ζωή μου, θέλω να ζήσω με τα παιδιά μου κι άλλο. Είμαι χαζομπαμπάς. Ήμουν πάντα χαλαρός, κουβεντιάζω μαζί τους».

Ο Γιάννης Στάνκογλου είναι φίλαθλος του ΠΑΟ και πηγαίνει μαζί με τον γιο του, Φίλιππο στο γήπεδο.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλα αυτά που έγιναν με τους Κροάτες είναι φρίκη. Θα ήθελα το ποδόσφαιρο να είναι όπως στην Αγγλία. Η ζωή για τα παιδιά μας έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη από αυτά που ζήσαμε εμείς», τόνισε.

Το «Ναυάγιο»

Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Mega και μίλησε για τον ρόλο του.

«Έχει γίνει τρομερή δουλειά στη σκηνοθεσία. Είναι από το βιβλίο του Πετρουλάκη που έχει να κάνει με το ναυάγιο στη Φαλκονέρα. Παρακολουθούμε τις ιστορίες πολλών να ναυαγών. Έχει ίντριγκα και πολλές ανατροπές, εξαιρετικούς ηθοποιούς και είναι όλοι ένας κι ένας», δήλωσε.

«Είναι πολύ μυστήριος ο ρόλος μου. Δύσκολα να τον συμπαθήσω. Δουλεύει στο λιμενικό, αλλά ανατρέπει πολλά πράγματα. Ψάχνω τις ευαισθησίες του, προσπαθώ να τον δικαιολογήσω, να δω τι τον οδηγεί σε αυτά που κάνει. Είμαι ιντριγκαρισμένος με τον χαρακτήρα του. Ανά 10-20 επεισόδια κάτι γίνεται και αλλάζει».

Διαβάστε ακόμα

Το Ναυάγιο: Οι ηθοποιοί της σειράς και οι ρόλοι τους