Γιώργος Γιαννόπουλος: «Άκουσα κάτι κουταμάρες, κάτι χαζά, από ατάλαντους και μέτριους »
Πρωινές εκπομπές

Γιώργος Γιαννόπουλος: «Άκουσα κάτι κουταμάρες, κάτι χαζά, από ατάλαντους και μέτριους »

Γιώργος Γιαννόπουλος: «Άκουσα κάτι κουταμάρες, κάτι χαζά, από ατάλαντους και μέτριους »

Η αντίδρασή του στα σχόλια συναδέλφων του

Για τη συμμετοχή του στη θεατρική απόδοση του βιβλίου «Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι», της Λένας Μαντά, μίλησε ο Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής της ΕΡΤ, «Δύο στη μία».

Ο ηθοποιός, αναφέρθηκε στη διάκριση που γίνεται ανάμεσα στο εμπορικό και ποιοτικό θέαμα, αλλά και στα σχόλια που άκουσε ο ίδιος από συναδέλφους του, για την επιλογή του.

«Όταν είπα ότι έκλεισα στο “Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι” της κυρίας Λένας Μαντά, από κάποιους συναδέλφους εντεχνοποιοτικούς άκουσα: έλα μωρέ, είναι σαπουνόπερα. Κάτι κουταμάρες, κάτι χαζά από ατάλαντους και μετρίους» δήλωσε ο Γιώργος Γιαννόπουλος.

«Το να διαβαστεί ένα βιβλίο από 500.000, αυτό από μόνο του έχει μια αξία. Οπότε αυτόματα κατηγοριοποιείς όχι μόνο τη Μαντά αλλά και ένα κοινό. Ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει και αγαπήθηκε, γιατί ακριβώς αναφέρεται στο αρχέγονο ένστικτο της επιστροφής στη ρίζα» συνέχισε.

«Αυτό είναι το έργο της κυρίας Μαντά, που κάποιοι εντεχνοποιοτικοί την έχουν κατηγοριοποιήσει στους εμπορικούς συγγραφείς. Λες και είναι κακό να είναι κάτι εμπορικό. Άλλωστε, τα πιο εμπορικά έργα οποιαδήποτε μορφής τέχνης στον πλανήτη ολόκληρο είναι τα πιο ποιοτικά. Από το Θωρηκτό Ποτέμκιν του Αϊζενστάιν, μέχρι την 5η Συμφωνία του Μπετόβεν αλλά και στα καθ’ ημάς» πρόσθεσε ο ηθοποιός.

«Αυτά είναι τα έργα που αγαπιούνται από 0-100 ετών και από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Εγώ φέτος κάνω 5 διαφορετικούς ρόλους, ήταν ένα ερέθισμα για μένα και νομίζω ότι τα κατάφερα» κατέληξε ο Γιώργος Γιαννόπουλος.