Γιώργος Νταλάρας: «Επίθεση» στους δημοσιογράφους – «Αυτό που κάνετε είναι γελοιότητα»
Πρωινές εκπομπές

Γιώργος Νταλάρας: «Επίθεση» στους δημοσιογράφους – «Αυτό που κάνετε είναι γελοιότητα»

Γιώργος Νταλάρας: «Επίθεση» στους δημοσιογράφους – «Αυτό που κάνετε είναι γελοιότητα»

Η αντίδρασή του όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις

Τον Γιώργο Νταλάρα συνάντησαν οι δημοσιογράφοι έξω από τον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, με την αντίδρασή του να μην είναι η επιθυμητή.

Με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, ο καλλιτέχνης δεν θέλησε να τοποθετηθεί αντιθέτως χαρακτήρισε «γελοία» τη δουλειά των δημοσιογράφων.

«Ξέρετε για ποιον λόγο είμαστε εδώ; Για τον Βασίλη Τσιτσάνη. Ξέρετε κάτι για τον Βασίλη Τσιτσάνη; Θα τα πείτε στην εκπομπή σας;

Καλά κάνουν όσοι αντιδρούν και καλά κάνω κι εγώ που λέω τις δικές μου απόψεις. Να ρωτήσω κάτι: αυτό που κάνετε τώρα δεν το βρίσκετε αρκετά γελοίο;

Για καθένα σας προσωπικά αλλά και για τα κανάλια που εκπροσωπείτε;

Δεν είναι δημοσιογραφία αυτό, αγόρι μου. Δεν είναι καλό αυτό που κάνετε. Σε λίγο, αν τα δεις αυτά και δεις τον εαυτό σου, θα ντραπείς. Δεν το κάνουμε αυτό.

Στη βράση δεν κολλάει το σίδερο. Κι εσύ, που είσαι χαριτωμένη, ο μπαμπάς σου ή ο θείος σου θα σου πει ότι είναι ντροπή αυτό που κάνεις. Μην το κάνεις.

Νομίζεις ότι κάνεις τη δουλειά σου. Δουλειά δεν είναι να κάνεις οτιδήποτε όποτε σου τύχει. Δουλειά είναι να κάνετε κάτι με συνέπεια, με ήθος και με αρχές.

Αυτό που κάνετε στερείται αρχών. Εγώ δεν προσβάλλω κανέναν, εγώ λέω τις απόψεις μου. Αν σας προσβάλλουν οι απόψεις μου, να ψαχτείτε.

Εγώ από το 1969 μέχρι σήμερα είμαι ο ίδιος και θα το λέω πάντα», είπε με έντονο ύφος προς του ρεπόρτερς.

Οι δηλώσεις που έκανε και προκάλεσαν αντιδράσεις

«Δεν φοβάμαι τη στιγμή που δεν θα θέλω να τραγουδήσω άλλο. Έχω τραγουδήσει πολύ, το έχω παρακάνει.

Συγγνώμη που το πήρα τόσο σοβαρά, αλλά είναι δικό σας και δικό μου, δεν μπορεί κανείς να μου το πάρει.

Η καλή φωνή είναι πάντα καλή φωνή. Δεν έχει το ίδιο στίγμα ο Καζαντζίδης και ο Μπιθικώτσης, με το στίγμα που θα αφήσει ο Ρέμος.

Έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους στον χώρο της μουσικής που εκμεταλλεύονται τη σχέση τους και κάνουν διαφημίσεις με μπιφτέκια και λουκάνικα.

Δεν είναι καλό αυτό, είναι ντροπή, είναι στα όρια του “καραγκιοζιλικίου”».

Ένταση στο πλατό για όσα διαδραματίστηκαν

Σίσσυ Χρηστίδου: «Είναι από τις φορές που δεν ξέρεις τι να πεις. Έχουμε βρεθεί σε θέση να έχουν ειπωθεί πράγματα από ανθρώπους που δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα. Όταν λέγονται από ανθρώπους που σέβεσαι και εκτιμάς είναι αμήχανη η θέση σου. Νιώθω μουδιασμένη! Μιλάμε για βαριές κουβέντες ειδικά σε αυτά τα παιδιά που κάνουν τη δουλειά τους. Περιμένεις αυτή τη δήλωση, έχεις τον αρχισυντάκτη που ενδεχομένως να σε πιέζει. Από το πεζοδρόμιο ξεκινήσαμε όλοι. Αυτός ο μηδενισμός, η γελοιότητα, μπαμπάδες, παππούδες, κοτόπουλα, αυτό που κάνετε μια γελοιότητα. Τι του είπαν που τον πείραξε τόσο πολύ;».

Νίκος Συρίγος: «Στεναχωριέμαι που έβαλαν τον Γιώργο Νταλάρα σε αυτή τη διαδικασία και δεν θέλω να πάρω θέση. Το να φεύγει ο Νταλάρας από μια αφιέρωση του Τσιτσάνη και να βρίσκει όλα αυτά τα παιδιά. Είναι κάτι που τον ενοχλεί, είπε κάποια πράγματα και στεναχωριέμαι που έβαλα τον Νταλάρα σε αυτή τη διαδικασία. Έχω πάει κόντρα και στην ΕΣΗΕΑ, δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Δεν συμφωνώ με πολλά πράγματα που γίνονται στη δουλειά».

Σίσσυ Χρηστίδου: «Μη γενικεύεις. Ποια είναι η γελοιότητα και η επίθεση που έκανε στα παιδιά; Υπάρχει λόγος για αυτές τις προσβολές και την επίθεση; Ποιος φταίει; Τι είπαν που προσβλήθηκε τόσο πολύ; Σε αυτά τα παιδιά επιτέθηκε!».

Παύλος Σταματόπουλος: «Γιατί προσβάλλει αυτή η ερώτηση τον Γιώργο Νταλάρα;».

**Βίντεο σε λίγο

Διαβάστε επίσης

Ελένη Τσολάκη: Σπάνια έξοδος με τον σύζυγό της σε νυχτερινό κέντρο