Η απάντηση Τζουμάκα σε Μπίστη: «Έχει παράδοση στην πολιτική της ήττας»
Πρωινές εκπομπές

Η απάντηση Τζουμάκα σε Μπίστη: «Έχει παράδοση στην πολιτική της ήττας»

Η απάντηση Τζουμάκα σε Μπίστη: «Έχει παράδοση στην πολιτική της ήττας»

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Mega

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»  και μίλησε για την απόφαση που έλαβε να κατέβει υποψήφιος.

«Βλέποντας τις εξελίξεις και έχοντας κάποιες σταθερές απόψεις για τη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είπα ότι χρειάζεται μία πολιτική υποψηφιότητα, να ξαναγυρίσουμε στην πολιτική».

Για τους άλλους υποψηφίους στην κούρσα διαδοχής δήλωσε πως «έως ένα βαθμό έχουν ιστορία πολιτικού συνδικαλισμού, διεκδικήσεων. Είναι άλλη άποψη. Πρώτα η πολιτική. Εκφράζουν πολιτικές, αλλά όχι πολιτική. Δείξτε μου μία χώρα στο δυτικό ημισφαίριο που έχει πολιτική ηγεσία σήμερα. Πρέπει να ξαναγυρίσει η πολιτική. Σήμερα το σύστημα το ελέγχουν οι τραπεζίτες. Το σύστημα αλλάζει με αγώνα. Έχουμε και ορισμένους αριστερούς με κόκκινο δισάκι που λένε “η δουλοπαροικία χρέους”. Ποιος είναι ο αντίπαλός μας; Τα προβλήματα της χώρας ή ο αντίπαλος; Ο Μητσοτάκης βάρδια κάνει. Θέλω ο νέος ΣΥΡΙΖΑ να έχει σχέση με την ελληνική κοινωνία».

Ακόμη, δήλωσε πως είναι αντίθετος με την απλή αναλογική.

«Ηττήθηκε μία στρατηγική της πολιτικής της μειοψηφίας και του δεύτερου κόμματος. Μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα που είπε γενναία “παιδιά, τέλος”. Όμως, οι συνυποψήφιοί μου έδωσαν τα πάντα υπέρ της απλής αναλογικής και υπέρ της πολιτικής ήττας», δήλωσε.

Ο Νίκος Μπίστης κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής ζήτησε από τον Στέφανο Τζουμάκα να κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του.

«Θέλω να ζητήσω από τον Στέφανο να το ξανασκεφτεί. Όχι γιατί δεν μπορεί, ούτε γιατί πρέπει να υποχωρήσει στις αθλιότητες που γέμισαν ήδη το διαδίκτυο. Αλλά γιατί ήρθε ο καιρός η γενιά μας να κάνει λίγο πίσω», δήλωσε ο Νίκος Μπίστης.

«Ο Νίκος Μπίστης έχει παράδοση στην πολιτική της ήττας. 40 χρόνια ήττα, ήττα, ήττα. Φίλος μου, συναγωνιστής μου αλλά δεν δέχομαι από κανένα άνθρωπο της ήττας τέτοιες αντιλήψεις», σχολίασε ο Στέφανος Τζουμάκας.

Για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κρατά ουδέτερη στάση στις εξελίξεις του κόμματος και σοβαρή στάση στην πολιτική της ήττας.