Η πρώτη συνέντευξη ενός από τα θύματα του Πέτρου Φιλιππίδη: «Από αυτόν τον άνθρωπο δεν ζητάω τίποτα, ούτε χρήματα, ούτε τίποτα άλλο»
Πρωινές εκπομπές

Η πρώτη συνέντευξη ενός από τα θύματα του Πέτρου Φιλιππίδη: «Από αυτόν τον άνθρωπο δεν ζητάω τίποτα, ούτε χρήματα, ούτε τίποτα άλλο»

Η πρώτη συνέντευξη ενός από τα θύματα του Πέτρου Φιλιππίδη: «Από αυτόν τον άνθρωπο δεν ζητάω τίποτα, ούτε χρήματα, ούτε τίποτα άλλο»

Η μία από τις καταγγέλλουσες που δικαιώθηκε για την απόπειρα βιασμού μίλησε στη Φωτεινή Πετρογιάννη.

Ένα από τα θύματα απόπειρας βιασμού του Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και τη  Φωτεινή Πετρογιάννη μετά τη δικαίωσή της στο δικαστήριο.

«Με συγκίνησε πάρα πολύ η απόφαση των δικαστών. Δεν θα πω ψέματα, αισθάνομαι δικαιωμένη και ικανοποιημένη.

Κατηγορήθηκα για πάρα πολλά πράγματα μέσα στο δικαστήριο αυτόν τον ένα χρόνο.

Μιλάω όμως όχι για να διαφημίσω το αποτέλεσμα της δίκης γιατί δεν ήταν ένας αγώνας  ποδοσφαιρικός, ήταν ένας δικαστικός αγώνας και δεν μπορείς να χαρείς ή να ενθουσιαστείς. Ακόμα λοιπόν δεν μπορώ να πω ότι μπορώ να ηρεμήσω.

Απευθύνομαι σε όλους, είτε είναι υπέρ του, είτε δεν είναι η υπέρ του, η Δικαιοσύνη έκρινε για αυτόν, δεν ξέρω, ό,τι θέλει ας κάνει, δεν με αφορά.

Εμένα με ενοχλούσε να τον βλέπω  στο θέατρο γι’ αυτό και δεν τον είχα δει ποτέ  στο θέατρο ξανά και με ενοχλούσε να τον βλέπω και στην τηλεόραση και στις διαφημίσεις και οπουδήποτε. Δεν ήθελα καν να ακούω τη φωνή του στις μεταγλωττίσεις.

Δεν με νοιάζει πραγματικά τι θα κάνει αυτός ο άνθρωπος. Το μόνο που με ένοιαζε και γι’ αυτό έκανα και την καταγγελία είναι να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Ευτυχώς είμαι πολύ τυχερή γιατί είχα και έχω δίπλα μου ανθρώπους που με στήριξαν και με προέτρεψαν να κάνω την καταγγελία. Ένας από αυτούς, ο σημαντικότερος, είναι ο άνθρωπος της ζωής μου. Γιατί διαταράχθηκε πάρα πολύ η οικογενειακή μας ηρεμία, έχουμε παιδιά στο σπίτι, μικρά, που έχουν ανάγκη τη μητέρα τους. Όλα αυτό ήταν μια σκιά πάνω από το σπίτι μας.

Πρέπει να μιλάμε.Το καλύτερο  θα είναι να μιλάμε στον χρόνο που γίνεται το κακό αλλά ακόμα κι αν δεν τα καταφέρνουμε δεν είναι ποτέ αργά να μιλήσουμε και ο λόγος που μιλάω είναι αυτός.

Έκανα σαν να μην έχει συμβεί ποτέ. Είχα βάλει αυτό το θέμα σε ένα κουτί, βαθιά μέσα μου και έκανα σαν να μην υπάρχει και έτσι θα κάνω και τώρα.

Δεν επεδίωξα ποτέ στο παρελθόν και ούτε και θα το κάνω στο μέλλον να συναναστραφώ αυτόν τον άνθρωπο ή να κινηθώ στους χώρους όπου κινείτο κι εκείνος και για αυτόν τον λόγο μού ήταν και εύκολο να κάνω σαν να μην έχει συμβεί.

Δεν υπάρχει τίποτα που να συνδέει τα πρόσωπα αυτής της υπόθεσης μεταξύ τους. Δεν τις ήξερα καθόλου αυτές τις κοπέλες, τις γνώρισα μετά την προδικασία.  Δεν γνώριζα καν τις επώνυμες κυρίες που κατήγγειλα, είναι άνθρωποι που γνώρισα τώρα.

Κανείς δεν γνωρίζει και ούτε θα μάθει ποτέ ποια είμαι. Εγώ ζω από αυτήν τη δουλειά. Από αυτόν τον άνθρωπο δεν ζητάω τίποτα, ούτε χρήματα, ούτε τίποτα άλλο.

Δεν θέλω κανένας να βλέπει στο πρόσωπό μου το θύμα του 2010».