Τα γιορτινά τραπέζια δίνουν και παίρνουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς, ωστόσο αν θέλετε να καλέσετε κόσμο στο σπίτι, χωρίς να κάνετε πολλές προετοιμασίες, αλλά παράλληλα θέλετε να εντυπωσιάσετε, μια ποικιλία τυριών στο κέντρο του τραπεζιού, μαζί με ένα ποτήρι κρασί, είναι πιο έξυπνη λύση!
Ωστόσο, αν θέλετε να τρελάνετε τους καλεσμένους σας, χωρίς κόπο, αλλά με τρόπο, η Γωγω Δελογιάννη μας δείχνει πώς να στήσουμε τα τυριά, για να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ούτε πιάτι!
Υλικά
ΜΠΑΛΑ ΤΥΡΙΟΥ
500 γρ. τυρί κρέμα μαλακωμένο
2 κούπες τσένταρ
3 κσ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κσ θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα WORCESTERSHIRE
1/2 κγ σκόνη σκόρδου
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κούπα πεκάν, ψιλοκομμένα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
2 πακέτα στρογγυλά κρακεράκια
ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
200 γρ. ρόκα
300 γρ. Ντοματίνια
150 γρ. Αποξηραμένα βερίκοκα
300 γρ. Τυρί κρέμα
300 γρ. Φέτα μαλακή
200 γρ. Τσαλαφούτι ή ξινοτύρι
2 κ.σ. σχοινόπρασο
φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, Πιπέρι, καπνιστή πάπρικα
1 φόρμα σιλικόνης με σχέδια Χριστουγέννων